Diskopunk - Diskopunk EP

Tina Rosenfink 12:54 27 Jan 2019

Mytomspunna Diskopunk släpper sin efterlängtade EP med samma namn. Det har tagit bandet två år att släppa de fem låtar som vi hör på Diskopunk EP, och i samband med debuten kom även minidokumentären Diskopunk - Amplified Or Not som premiärvisas av Nöjesguiden.

Jag såg dokumentären innan jag hörde musiken. I den  4:50 minuters filmen ser vi ett gäng svettiga killar på scen som spelar som om livet hängde på det. Det är otroligt passionerat, medryckande och rått. Alla dansar sitt snabbaste på scenen såväl som i publiken. Det är den ultimata energin för en rolig spelning. Men det hör jag inte på EP:n. Musiken är ljummen och poppig, där målgruppen snarare är gymnasiekids som kommer spela låtarna på sin studentskiva än svartklubbar och hemliga spelningar. Jag tror Diskopunk är roliga att se live, men dessvärre är den inspelade musiken inte lika fängslande.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!