Diskopunk - Diskopunk EP

Tina Rosenfink 12:54 27 Jan 2019

Mytomspunna Diskopunk släpper sin efterlängtade EP med samma namn. Det har tagit bandet två år att släppa de fem låtar som vi hör på Diskopunk EP, och i samband med debuten kom även minidokumentären Diskopunk - Amplified Or Not som premiärvisas av Nöjesguiden.

Jag såg dokumentären innan jag hörde musiken. I den  4:50 minuters filmen ser vi ett gäng svettiga killar på scen som spelar som om livet hängde på det. Det är otroligt passionerat, medryckande och rått. Alla dansar sitt snabbaste på scenen såväl som i publiken. Det är den ultimata energin för en rolig spelning. Men det hör jag inte på EP:n. Musiken är ljummen och poppig, där målgruppen snarare är gymnasiekids som kommer spela låtarna på sin studentskiva än svartklubbar och hemliga spelningar. Jag tror Diskopunk är roliga att se live, men dessvärre är den inspelade musiken inte lika fängslande.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Beabadoobee - Love Worm EP

Brittiska Bea Regner är frontpersonen bakom Beabadoobee. Hon är bara 18 år och har redan lyckats med det många drömmer om - att ta sina flickrumsinspelningar och omvandla dem till flera miljoner streams.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!