Dubbel premiär för Diskopunk

07:44 25 Jan 2019

I samband med releasen av Diskopunks debut-EP Diskopunk släpper bandet en minidokumentär den 25 januari. 

Diskopunk är precis som det låter: disko + punk. De beskriver sig sitt sound som ”ett dekigt ABBA; grandiosa och ackord-drivna poplåtar, upptrissade med post-punk-element''. Bandet, som består av Antonio America, Joakim Rydén, Harald Forsmark, William Collins och Henrik Ulvenäs, debuterade 2016 med låten Antonio America.

I samband med releasen av debut-EP:n Diskopunk släpper de även minidokumentären Diskopunk – Amplified or not. Filmaren och vännen Simon Gustafsson hängde med bakom spelningar och filmade utan någon riktig plan. Resultatet blev en minidokumentär om vänskap och hybris, en behind the scenes av bandets senaste år. Antonio America är sångare i bandet och ser fram emot releasen.

Berätta om EP:n!
– Det är en femlåtars-EP som vi skrev i en gammal skollokal utanför Enköping. Vi har jobbat med den sedan 2017 så det ska bli väldigt skönt att äntligen släppa den. 

Ni beskriver er ofta som ett band med mycket självförtroende, ibland även hybris? Var får ni det ifrån?
– Det handlar snarare om en rörelse eller vibb som känns jävligt rolig. Det är nice att hitta in i sådana energier, speciellt på scen. Vi har jävligt kul.

2017 var Diskopunk förband åt Mando Diao under deras vinterturné. Hur kom ni i kontakt med dem?
– Alltså det var en sån weird spelförfrågan... Vi spelade på Fotografiska när Bryan Adams hade haft en utställning där. Då kom det fram en man och ville att vi skulle spela på hans 50-årsfest om ett år. Vi trodde att han var full eller att han drev men det gjorde han inte. Han flög ner oss till Mallis och där var det massor av musiker. Vi hörde ett rykte om att Björn från Mando Diao var där och då var det bara ’’nu jävlar kör vi över Björn.’’

Och det gjorde ni ju onekligen, hur var turnerandet?
– Det roligaste vi gjort! Vi hoppas på mer samarbete i framtiden.

Bandet började som ett skränigt punkband på svenska men ju äldre medlemmarna blev desto mer drogs de åt de dansanta hållet. 

Musiken faller ju ändå under kategorien indierock, hur kommer det sig att ni inte väljer att kalla er ett indierockband? Varför diskopunk?
– För vi är Diskopunk och det är lite av en livlina. Det är ju indierock men att vi inte beskriver oss så är nog mer av ett skyddsnät, att inte sticka för långt ut. 

Varifrån kommer namnet Antonio America? När jag googlar får jag bara träffar på travhästar?
–  Det är det bästa tipset för att hitta artistnamn. Ska du ha ett bra artistnamn så är det bara att gå in på travsport.se, de har de bästa namnen.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!