Damien Jurado - What's New, Tomboy?

Patrik Forshage 00:00 6 May 2020

Inte för att han brukar vara så högljudd eller vidlyftig, men på sitt femtonde album är Damien Jurado om möjligt mer tystlåten än vanligt. Han viskar korta mjuka iakttagelser och berättelser över ett stilla gitarrplockande, ibland på mjuk folksoulbotten av elbas, orgel och lätta rytmmarkeringar med en gammal trummaskin.

”We are fiction as it's written, the bleeding ink on paper” sjunger han riktat till Maria, till Sandra, till Frankie och till de andra fiktiva karaktärer han namnger i texter och låttitlar. Men sagans främsta syfte är att berätta något om verkligheten, och Damien Jurados reflektioner fungerar tröstande och rent av terapeutiskt i en tid när behovet av sådant är som störst.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.