Damien Jurado - The Monster Who Hated Pennsylvania

Raffaella Lindström 00:00 20 May 2021

Den fyndiga och lockande albumtiteln fångar mitt fokus. För en gång skull känns det som att den något bortglömda Seattle-sonen kan ha släppt något nytt och fräscht. När musiken väl kickar igång visar det sig att jag hade fel. I själva verket är mycket sig likt med Damien Jurado på hans tjugonde album. 

Musiken svävar fortfarande mellan indierock och viskande folkmusik. Texterna är dystert okonstlade och det akustiska soundet får mig att stundvis tro att Damien Jurado sitter i min soffa och sjunger. 

Visst är det nostalgiskt, sårbart och vackert. Men egentligen hade jag hoppats på att Damien Jurado skulle bryta ny mark. Åtminstone lite grann. Nu riskerar  den begåvade lyrikern att istället hamna på högen av sorgsna singer-songwriters, som fastnat i sina egna fyrkantiga ramar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.