Dagens julskiva — The Mavericks - Hey! Merry Christmas

Patrik Forshage 00:00 21 Dec 2018

The Mavericks julmusik är lika retro som J.D. McPhersons julskiva, men mer välkammad och mer traditionell. Med intensiv bjällerklang över en massiv ljudvägg rakt igenom samtliga låtar finns är förebilden i Phil Spectors klassiska julskiva uppenbar, och även om Raul Malos smäktande stämma inte fullt matchar Darlene Love är det tillräckligt nära. På några ställen slår det dock över i det rent smetiga.

 

Skivans finaste julgranspynt: Santa Wants to Take You for a Ride

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.