Symbios

Redaktion 13:11 16 Mar 2020

Gamla Pet Sounds lokaler har gått och blivit inte bara en utan två restauranger på senare tid. I den smått legendariska källaren gömmer sig en latinamerikansk krog vid namn Tacy, medan övervåningen Symbios är övervägande nordisk sett till såväl inredning som meny. Det är den senare vi besöker med relativt högt ställda förväntningar, då vi råkar veta att gänget bakom krogen har restauranger som Ichi och Barobao på sin meritlista. Inredningen är nordiskt stram och för närmast tankarna till gelikar i Köpenhamn. Vi slår oss ner vid ett hörnbord och får snabbt ett glas filtrerat kolsyrat vatten tillsammans med dagens meny.

Restaurangen gjorde tidigt ett statement kring att det samtida otyget i form av mellanrätter är bannlysta här. Istället vill man ta tillbaka det klassiska menykortet med för- och varmrätter samt desserter. Medan vi synar detsamma serveras vi såväl surdegsbröd som bovetetunnisar tillsammans med en klick smör. Beslutet faller snabbt på en tuppleverpastej med honung och grillat bröd för en knapp hundring, samt torskkroketter med aioli. Båda rätterna är från snacksmenyn, och kommer in på bordet innan vi hunnit lägga ifrån oss densamma. 

Pastejen är underbart krämig, och rejält frikostig i portionsstorlek. Kroketterna sorteras emellertid in i facket märkt med "helt ok", då de är en aning smaklösa.

Vi går vidare med tartarmackor med ägg och lök för 180 kronor. Fyra syndiga små trekantsmackor uppenbarar sig på tallriken. Här har det inte snålats på smaker i allmänhet eller umami i synnerhet. Det är helt enkelt väldigt gott. Kanske lite väl mycket smör i det frasiga stekta brödet, då det blir en aning mäktigt med ägget.

Vi går vidare med ett tunnbröd som serveras med grillad pulpo, även denna från förrättsmenyn till det facila priset av 145 kronor. Här är inte smakerna lika framträdande. Alls faktiskt. Det är en väldigt tjusig rätt, för ögat njutbar. Men nu är vi faktiskt här för att äta, och smaklökarna ska ha sitt. 

Vi besöker Symbios vid ett flertal tillfällen och vid alla besök är det genomgående gott, och hantverket är alltigenom bra. Krogen blev nyligen utnämnd till Årets Affärskrog av en av våra större dagstidningar, och det är uppenbart att den vill appellera till en i avseendet köpstark målgrupp. Detta gör också är priserna satt på en sådan nivå att vi förväntar oss ett något större underverk än vad som faktiskt levereras.

Symbios får emellertid utan tvekan godkänt sett till såväl gastronomisk leverans som service, och vi ser fram emot att ta vår bekantskap till nästa nivå inom en snar framtid.

Adress: 
Skånegatan 80
Hemsida: 
Öppettider: 
tis-fre 11:30-01, fre 13-00
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!