Shiso Burger

Redaktion 08:14 4 Sep 2018

Så var det äntligen dags för Shiso Burger att slå upp portarna på Gustav Adolfs torg.

Med rötterna i Berlin har franchisen Shiso Burgers expanderat och finns nu i Hamburg, Paris och Malmö. Restaurangen beskriver sig själva som en plats för de som har en förkärlek till både burgare och asiatisk mat och vi är beredda att hålla med efter att ha kikat på menyn. 

Utbudet är inte det största, men tillräckligt. Det finns fyra köttburgare, en klassisk hamburgare, en ostburgare och två med särskilt asiatisk touch – Chili Lemon Burger  och Bulgogi Burger. Den sistnämnda med marinerad biff, sallad, rödlök, chilimayo, koreansk chilisås, teriyakisås och cheddar. 

Men valet faller på den förstnämnda, främst med anledningen av min kärlek till koriander. Chili Lemon Burger är byggd på en angusbiff som är toppad med cheddar, pickles, sallad, tomat, rödlök, ketchup och koriander. Till det kommer limemajonäs och chilisås. En såsig burgare med andra ord som överraskar positivt med en viss hetta från den riviga chilin. 

Ingredienserna på burgaren känns fräscha och köttet är av bra klass även om det är inte köttet som står för smaken. Koriandern är pricken över i:et och hade det bara varit lite mindre sparsamt hade burgaren gått hem med full pott. 

Mitt sällskap väljer att vidga vyerna utanför burgarnas värld och riktar istället uppmärksamheten mot salladerna och bestämmer sig för en ”Pure Salad + Salmon”. Det finns i princip ett salladsalternativ som bygger på en mix av babysallad, tomater, friterade champinjoner, rödlök och dressing. Till det kan man välja antingen tofu, lax eller koreansk bulgogi.

Salladen är stor, matig, och det snålas inte med laxfilén som är saftigt tillagad. Ett stort plus, som gör att rätten sticker ut ifrån andra sallader är dressingen som gör att den känns fräsch och annorlunda. 

En stor del av menyn tillägnas ”side orders” precis som på många andra burgarställen. För att bli mätt skulle vi rekommendera att man inte håller i plånboken här. På just Shiso burgers är det lite av tjusningen att få in ett gäng tillbehör som man kan sitta och tugga på både innan, under och efter huvudrätten. 

Vi väljer kimchi, edamame beans och sweet potatoes som serveras med chilimayo. Kimchin är god men inget märkvärdigt, bönorna skulle kunna vara saltare och sötpotatisen är en klar vinnare som gifter sig lyckligt med dippsåsen. 

Trots att vi nu är rejält mätta blir vi rekommenderade efterrätt i form av Mochi. Ett beslut ingen av oss ångrar och ett smart drag av Shiso som möjligtvis lyckades plantera ett beroende. Testas på egen risk

Nu har vi inte hunnit prata om drycken, som även den får ett högt betyg. Till burgaren dricks en Bron IPA och till salladen restaurangens signaturdryck Shiso Lemonade. 

Adress: 
Gustav Adolfs torg 45
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-tor 11:30-22, fre 11:30-23, lör 12-23, sön 13-22.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!