Foto: David Thunander.

Restaurang Mosebacke Etablissement

Redaktion 14:24 18 Mar 2016

Restaurang Mosebacke Etablissement har sadlat om till den gröna vägen och sätter sedan en tid tillbaka råvarorna från växtriket i första rummet. Fortfarande visserligen med möjligheten att välja till kött eller fisk, men huvuddelen av menyn består av vegetariska och veganska mellanrätter. 

Urvalet på menyn är också högst sympatiskt, för vem har sagt att vegetariska rätter på något sätt prompt måste vara supernyttiga? Istället är det här avslappnad och förvånansvärt goffig comfort food som serveras. 

Samtliga rätter kostar 90 kronor styck och vi instrueras att ta 2-3 stycken per huvud för att bli ordentligt mätta. Vi bestämmer oss för svartrotsnudlar och grönärtskroketter, respektive rödbetsgnocci och risotto på solrosfrö, för att även ha plats för de animaliska tilläggen. Det visar sig ge en lite drygt 50-procentig utdelning. Svartrotsnudlarna och grönärtskroketterna med brysselkål är härligt krispiga, och tilltalande i både smak och textur. Rödbetan är dessvärre ganska smaklös och hade inte mått dåligt av lite bryt i konsistensen. Solrosfrörisotton är framför allt ett roligt inslag, men får även klart godkänt sett till smakupplevelse. 

Förutom menyn har restaurangen även inredningsmässigt, med hjälp av designbyrån Koncept Stockholm, fått sig en ansiktslyftning. Grönt kakel, detaljer i mässing och nya armaturer skapar en klassisk och samtidigt lite mer exklusiv känsla än tidigare. Trots att vi i princip är ensamma i lokalen vid vårt besök känns det heller inte kalt, lite med hjälp av den magnifika utsikten. 

Hur är då de animaliska proteinerna? Tja, tyvärr hade de lika gärna kunnat få vara helt frånvarande. Ingen, inte ens den mest inbitne karnivor, blir gladare av en torr liten ryggbiff som serveras rätt upp och ner utan sås. Inte heller torsken får det att rycka i mungiporna, utan känns mest som ett pliktskyldigt och således tämligen onödigt inslag. 

Att köket behärskar växtriket råder det emellertid ingen tvivel om, och så länge du som gäst håller dig på denna sida av staketet så kommer besöket på Mosebacke Etablissement utan problem att bli minnesvärt. 

Adress: 
Mosebacke Torg 1
Telefon: 
08531 99 490
Hemsida: 
Öppettider: 
tisdag-lördag 17-23. Lunch måndag-fredag 11-14 och brunch lördag-söndag 11-16.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!