Restaurang Metro

Redaktion 09:36 19 Dec 2018

Trots att Restaurang Metro är en av de mest populära krogarna kring Möllevångstorget så är det svårt att hitta några uppdaterade texter och recensioner. Kanske är det så att man tar Metro lite för givet? Vi bestämde oss i alla fall för att det var dags att strunta i nyheterna för en gångs skull och istället prova menyn på en av Möllans mest självklara krogar. 

Stämningen på Metro är svårslagen. Utmanar gör en annan klassiker, Restaurang Möllan, som också har jobbat in en klassisk mysmörk krogkänsla med varm belysning. På sommarkvällarna är uteserveringen oftast smockfull. Även den mysmörk och intim under värmelamporna.

På menyn hittar vi allt ifrån kallskuren ryggbiff, hummus, fisksoppa och fish and chips. Man kan till och med välja ostbågar som förrätt. Riktigt så hipstriga, eller barnsliga(?) är vi dock inte utan vi siktar in oss på hummus (80kr) och serranoskinka med färskost och friterat tunnbröd (80 kr). Skinkan är superfräsch, smakrik och känns lyxig i kombination med färskosten och brödet. Hummusen skulle kunna vara lite mer smakrik och tyvärr bleknar den i jämförelse med vad resten av områdets falafelhak kan erbjuda. Men som sagt! Prima skinka och till det ett glas fantastiskt rött vin – ett Pinot Noir. 

Till huvudrätt blickar vi mot de klassiska husmansalternativen hjortfärsbiff (180kr) med potatismos, lingon, pressgurka och gräddsås samt långtidsbakad karré (170kr) med palsternacka, rödvinssås och massa godheter. Maten serveras lagom fort och vi behöver inte sitta hungriga och vänta mellan förrätterna och huvudrätterna. Hjortfärsbiffen och gräddsåsen känns vällagat och gott men moset är aningen vattnigt. Karrén smälter i munnen och gör sig utmärkt med rödvinssåsen, svampen och vitlökssmöret. Allt som allt två bra krogrätter, den sista något bättre och den första klart godkänd. 

Vi sitter och snackar länge och slås flera gånger av hur skönt det är att sitta på Metro. Det är lite som att sitta i en kompis vardagsrum och älska inredningen men samtidigt ställa sig frågan ”hur fan tänkte de med fototapeten över en skogsglänta?”. Tolka oss rätt. Vi kan inte bestämma oss för om vi älskar eller hatar den, men vi gillar verkligen att sitta där.

Ju längre kvällen går desto nöjdare är vi att vi valde att göra ett nedslag hos en gammal klassiker istället för att leta upp något alldeles nytt. Vi beställer in en ostbricka med tre ostar (130 kr) och fortsätter dricka vin i novemberkylan. Och hade det inte varit för att det var tisdagkväll hade vi garanterat fortsatt kvällen i baren där öl- och vinutbudet är bland det mest intressanta i Malmö.

Adress: 
Ängelholmsgatan 14
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: tis-sön 17-01.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna. 

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!