Det är lite Blair Witch Project-skrämmande att stiga ner i underjorden och hälsa på hos Peacock. Jag ska vara ärlig och erkänna att jag gick vilse och höll på och gå rakt in i en fondue-kittel första gången jag besökte stället. En liten kinesisk vaktmästare fick hjälpa mig till rätta. För det är lite av skräckkammaren på Liseberg att hitta in. Först fula trappor som man inte vet riktigt vart de leder till. Sedan springer man nästan in i vad som egentligen bara ser ut som en rymdsond. Från gråa källartrappor till hyperdesignade Hulken-väggar är steget långt. Men roligare. Peacock har verkligen satsat på design. Unga byrån Lyckefors&Olsson har med begränsad budget fått fria händer att skoja till det i den gamla Capri-lokalen. Och det är inte dumt alls. Inte dumt alls.
Myriader av små hål i väggarna blir belysta bakifrån av många watt starka lampor. Den svamprotsliknande baren är centralt placerad i restaurangen och tillåter sikt åt alla håll och kanter. Perfekt för uppfriskande barmingel och krogragg. Utmed väggarna ligger små båsbord där man kan sitta och se ut som Al Capone om man nu har den läggningen. Perfekta ytor för små champagne-orgier, återigen om man nu har den läggningen. Vi andra kan sitta tätt intill baren och dricka rödvin. Dryckesmenyn är dock högst begränsad och det känns som man satsar på att gäster är väldigt förtjusta i öl och vodka tonic. Klientelet har inte satt sig riktigt och det ska bli spännande att se vilka som verkligen hittar hit, trivs och stannar.
Maten är spännande och helt inriktad på modern asiatisk mat. "Fräscht" om du vill ha ett nyckelord. Bäst är knaperstekt ankbröst och tigerräkorna.