
Store Kongensgade 52, Köpenhamn, +45 33 32 32 09
Att Köpenhamn har fler Michelinstjärnor än någon annan stad i Norden vet nog de flesta. Men att hela tre krogar frivilligt har avsagt sig sina stjärnor för att istället laga enkel mat är så befriande och kaxigt att man inte kan låta bli att äta där. Rasmus Oubaek är en av de som numera skippat finliret och istället kör råbiff, halstrad foie gras och delad hummer med majonnäs som huvudnummer. Och satan vad bra den enkla maten blir när det är en kille på spisen som har full kontroll. Det är råvaran som allt hänger på här, och naturligtvis en kock som aldrig slarvar. En saltad foie gras med lite sallad smakar precis som den ska och är generöst tilltagen för priset 115 kr. En steak på finaste filé med handskurna pommes hittar man aldrig så bra som här och råbiffen för 155 kr presenteras skrapad och mixad, precis som i Frankrike. Men det roligaste med den här favoritkrogen är att den går så pass bra att de inte vill ha öppet på lördagar och söndagar! Plus att de serverar exakt samma meny på lunchen som på kvällen, en meny som aldrig verkar skifta. Istället har man kommit fram till att klassiska rätter blir bäst om man gör de ofta, en mycket vis insikt. Så ta tåget, stig in på lunchen och ät gåslever och råbiff tillsammans med en flaska Petit Chapelle från Domaine Trapet. Det är på tiden att du börjar ta hand om dig själv lite mer, inte sant?
Öppet mån-fre 12-16, 18-24
Stad:
Lokal: