Råvarorna är huvudsaken för en god pizza. Med en bra ost, hemlagad tomatsås och skinka i stora hela bitar är pizza ingen skräpmat. Den andra huvudsaken är ugnen. En vedeldad ugn ger pizzorna en sotig smak till degen.
På Via Napoli har de en vedeldad ugn. Köket är öppet och du ser hur pizzorna hämtas ut med spade och landar på tallrikar som bärs ut i en fullsatt restaurang. Personalen tjattrar på italienska och det gör familjen vid bordet bredvid också. Mannen som spelar piano, ibland bra och ibland störigt, är en vän till ägaren och servitören ler så mycket att vi anar kärlek på jobbet. Via Napoli är ett piggt inslag i Malmö och lockar fler än de boende i kvarteret med sina pizza- och pastarätter. Hit tar man sig. I taket hänger en tvättlina med några plagg, borden pryds av romantiskt blommiga dukar och trämöblerna är ett hopplock. Men det spartanska är stämningen självt. Den andra huvudsaken, råvarorna, behöver Via Napoli jobba på en smula. Kvaliteten kunde vara bättre och framför allt kunde du få lite mer av den på din vedeldade pizza. Stadsbuss nummer 32!