![](https://ng.se/pictures/2006/05/24.5.2006-14_01_1.jpg)
Foto: Linus Hallsénius
Om Beach 2006 inte var en ändlös landsväg, utan en tävling mellan stans stränder. Ja, då vore årets uppstickare Norr Mälarstrand. Krogbåten Ms Gerda, som öppnade redan förra sommaren har snäppt upp sig rejält inför säsongen. Och nu har Melker Andersson och Danyel Couet (Fredsgatan 12-krögarna) haft premiär för sitt driftiga projekt Kungsholmen strax intill. Endast en bensinmack skilja dem åt. Restaurang Kungsholmen står visserligen på kajen, men herrarna har låtit anlägga en enorm pontonförsedd uteservering i anslutning till lokalen.
Själva krogen beskrivs som en food court med servering, följaktligen finns här sju matstationer med öppna kök, till vilka servitriserna springer för att hämta din mat. Det finns stationer för sushi, sallad, soppa, bröd, bistro, grill och glass. Konceptuell krog med 90-talsminimalistiskt namn, som vanligt när det gäller Melker.
Menyn som är inglasad i bordsskivan är omfattande. I realiteten är kvaliteten vacklande som en fullgubbe på kryckor. Sushin är toppen. Maki-rullarna är vackra, fina och annorlunda och serveras med tre såser. Den lyxiga minipizzan känns förfärligt passé som koncept, men Danyels medelst murklor upphottade caprichosa är inte desto mindre smaskens. Skaldjursbriochen är så ful att det inte spelar någon roll hur den smakar. Osso bucon hade varit en fullgod rätt om det inte vore för den ledsna risotton som har den tveksamma uppenbarelsen av risgrynsgröt med saftsås.
Kungsholmen kommer säkert att bli sommarens sköna häng, när Lili Assefa styrt upp klubbverksamheten och vi alla svirar runt i kvällssolen till en fnittrig Quetzala Blanco bakom skivspelarna. Men om vi får för oss att äta får det bli maki-rullarna. Eller så kutar vi in och hugger en vurre på Preem.