Foto: Thomas Wal

Krogrecension: Bar Normal

Redaktion 08:50 13 Dec 2018

Med sin genuina atmosfär är det här ett ställe att känna sig riktigt hemma på.

På den mysiga Prinsgatan ligger Bar Normal som redan utifrån utstrålar värme. Lokalen är mjukt belyst med en anspråkslöst trendig inredning, en beskrivning som minus den mjuka belysningen även passar bra in på klientelen. Här samsas långbord med höga barstolar och vinylskivor i backar i bokhyllorna, och när vi välkomnas in på bistron är det en lugn tisdagkväll men ändå välbesökt.

Det går att läsa på deras hemsida att deras fokus ligger på bland annat grillade mackor och sallader, så ganska snabbt tar vi beslutet att satsa på de korten. Menyn följer ingen gammal klassisk uppdelning, utan beskrivs i termer av mindre eller större rätter. Till det finns också egna underrubriker för grillade mackor och efterrätter. Eftersom att vi inte är så sugna på de råa alternativen som är de små rätterna uteblir någon förrätt. Det blir ljus lager respektive prosecco i glasen, men ett alternativ till snacks att börja med till det hade suttit fint.

Direkt på varmrätterna blir det alltså. Den asiatiska vegansalladen tornar upp sig likt ett berg på tallriken och består av en blandning av portabello, risnudlar och diverse grönsaker i en generös portion dressing. Smakerna är väl bearbetade och väldigt mustiga vilket ger ett härligt djup till salladen. För den grillade mackan fick det ostälskande hjärtat stå för valet, så det blir den som rätt och slätt heter cheese. I den finns en blandning av mozzarella och cheddarost som toppats med ett rejält lager riven parmesan och strimlad salladslök. Presentationen får rätten att kännas värd sina 120 kronor med ett stilrent upplägg och spritsad, örtig gremolata dip vid sidan av. Med en fransk twist på det hela serveras även salta cornichons istället för amerikanska pickles med mackan.

Eftersom att förrätt uteblev bestämmer vi oss för att prova på efterrätterna istället. Med viss förvåning är det inte en kakbit som ställs ner framför oss när vi beställt cheesecake med salt nougat, utan en dekonstruerad variant tillammans med björnbärssorbet. Det finns en fin beska i chokladen som passar utmärkt med den syrliga, söta sorbeten. Vi tar även in en enkel glasskula, vilket lite oinspirerande nog är enkel vanilj. Servitören som nyss gick förbi med en plastlåda med Sias logo på dyker upp i minnet när vi smakar, för den är inget att hänga i granen direkt. 

Överlag har Bar normal precis allt man vill hos en härlig bistro. God mat, härlig och lyhörd personal samt bra musik som inte överröstar ens den mest lågmälde talaren. Med sin genuina atmosfär är det ett ställe att känna sig riktigt hemma på.

Adress: 
Prinsgatan 3
Telefon: 
073-410 07 40
Hemsida: 
Öppettider: 
Öppet: tis-tor 17-23, fre 16-23, lör 18-23.
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner