Kock och Vin/Björns Bar

Redaktion 13:40 28 Aug 2008

 Thomas Wal

Natten innan Guide Michelin och White Guide presenterade sina utlåtanden för 2008 kramade Sveriges kockar om sina barn extra hårt. Sveriges bästa restauranger skulle utses och en eventuell stjärnframtid därmed ut-stakas. I Göteborg fick Kock och Vin en stjärna och utsågs också till årets vinupplevelse...Natten innan Guide Michelin och White Guide presenterade sina utlåtanden för 2008 kramade Sveriges kockar om sina barn extra hårt. Sveriges bästa restauranger skulle utses och en eventuell stjärnframtid därmed ut-stakas. I Göteborg fick Kock och Vin en stjärna och utsågs också till årets vinupplevelse. Ingen är förvånad. Björn Persson och hans Kock och Vin och Björns Bar har länge gjort Göteborg till en roligare matstad. Kalla det vad du vill. Bakficka, framficka eller bistro helt enkelt. Det är i vilket fall som helst det mest populära bland kroggäster just nu. Bistrotrenden är över oss. Och om det är något råd jag vill ge krögare så är det att öppna en liten enklare avdelning, men fortfarande servera lyxmat och väl utvalda viner.
Björns Bar har blivit den ledande stjärnan på detta område varför Björn Persson och vänner också fick ta emot Nöjesguidens krogpris redan 2006. Och bistrotrenden har öppnat upp lyxkrogarna till en yngre, mer trendkänslig och rolig publik. Nu mer än någonsin blandas affärsfolket med reklamare, journalister, och brevbärare för den delen. Börja i källaren på Björns Bar och arbeta dig uppåt till Sinnenas meny hos Kock och Vin. Eller precis tvärtom.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!