GQ

Redaktion 14:05 27 Jun 2008

Jürgen Grossmann bara fortsätter att slipa på sin diamant GQ. Deras GQ-meny är alltid strålande men kanske mest spännande av allt är deras Vinet Först-koncept där dom, surprice, har valt vinerna först och sedan valt...Jürgen Grossmann bara fortsätter att slipa på sin diamant GQ. Deras GQ-meny är alltid strålande men kanske mest spännande av allt är deras Vinet Först-koncept där dom, surprice, har valt vinerna först och sedan valt maträtter baserat på de vinerna. Senast öppnade de med en Egon Müller riesling till vit sparris med hollandaisesås och pata negra, varpå man bara kunde luta sig tillbaka i två timmar och njuta. Många restauranger skulle vara mer än nöjda om de kunde servera mat på GQs nivå, men restaurangchefen Mikael Åström tar upp det ytterligare ett antal nivåer med en service så passionerad att jag finner mig själv helt plötsligt vara intresserad skånska majskyckling-odlare som jag aldrig hört talas om. Ostarna är sedan länge från Philippe Olivier och godare ost har jag nog inte ätit. Jordgubbsvariationen som serveras som dessert ser kanske ut som ett sjuttiotalskonstverk men även här lyckas de perfekt. Deras namn GQ säger Jürgen ska stå för gastronomisk intelligens och jag kan inte säga annat än de har det så det räcker och blir över.

Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!