Det är inte roligt att spela för tomma hus. Men även om publiken uteblir måste föreställningen hålla ihop. Det gör den inte på Godset i nuläget. Maten är förvisso god, men saknar det där lilla extra som vi hade väntat oss här.
Den småslöa inställningen från personalen är det som färgar upplevelsen denna fredagskväll. Vår servitris uppenbara ointresse av att presentera vinerna och rätterna trots vår nyfikenhet irriterar, i synnerhet då lokalen är i det närmsta tom. Och det är rätt trevligt att kunna berätta från vilket land ett vin kommer, i alla fall om man just har rekommenderat det till gästen.
Vi inleder med att prova pilgrims-musslorna med en variation på blomkål som fint jämnar ut musslornas sälta. Kuvertbrödet serveras med uppvispat smör som tycks vara smaksatt med stekt lök. Boeuf bourguignon på fina styckdelen oxkind följer, serverad med goda smålökar och en potatispuré som är stinn på tryffelolja. Avslutningsvis en något trött chokladfondant med björnbärssorbet och ett strössel som poppar i munnen.
Godset ligger strategiskt serverat invid centralstationen i Lund, vilket innebär att det är nära för alla som ska till ett tåg eller en buss. Från mars månad håller restaurangen öppet även på helger, och då våren infinner sig öppnar uteserveringen. Ta en sväng till Godset snart, för steget upp till en riktigt bra nivå är inte stort för denna krog. Kanske är det enda som behövs en lite mer trogen publik?