
Vår lilla italienska favorit Gambero har bytt ägare. Eftersom vi tillbringat så mycket tid på restaurangen och investerat en hel del minnen här kan sådan information orsaka viss känslomässig... orkan. Vad kommer att hända nu? Kommer allting rivas och en liten kille på fjorton år servera oss Big Mac och morötter om ett par veckor? Vad kommer att hända?
Men det finns ingen anledning till oro. De nya ägarna har personligen lovat att inte förändra någonting, utan i stället arbeta vidare på den kvalitén Gambero varit känd för. Vinerna ska finnas kvar. Maten, och framförallt den unika känslan vi andas in så fort vi svänger in på restaurangen, ska finnas kvar. Hoppas vi i alla fall. Man vet ju aldrig vad som kommer att hända, men det vi har fått se so far verkar riktigt lovande. Den nye kocken vet hur man slevar till en parmesansoppa. Han kan fortfarande receptet på smörstekt gödkalvsbiff. Och visst, den klassiska italienska tårtan med mascarponekräm är fortfarande lika spritig. Så vi kan vara lugna. Än så länge.
Vad vi saknar är dock en mer utvecklad bar. Det är inte alltid vi har råd att skicka i oss dyr pasta eller tryffel, så varför kan man inte uppfinna en liten bar där man utan att skämmas kan slå sig ner och dricka ett glas Amarone eller en liten pastis? Det vore något för de nya ägarna att tänka på. Det och en stor jävla inomhuspool står just nu högst upp på den italienska önskelistan.
Öppet: tis-tors 17.00-22.00, fre 17.00-23.00, lör 15.00-23.00, sön 15.00-21.00.