Eatnam

Redaktion 10:37 6 Nov 2017

Hörnlokalen på Odengatan och Västmannagatan har länge brottats med vad som verkade vara en förbannelse. Restauranger öppnade och stängde snabbare än ljusets hastighet. Men om lunchkön till Eatnam är något att gå efter så verkar det som förbannelsen nu har brutits en gång för alla.

Genom inspiration från sin mormors gamla familjerecept i Saigon har Cecilia Ly skapat en meny som innehåller nudelsoppor, nudelsallader och vårrullar smaksatta med mycket färska örter och fisksås, och samtidigt också flera vegetariska alternativ.

Vegetariska gỏi cuốn – färska vårrullar (40 kronor styck) – är en bra start på vår måltid medan vi väntar på de varma rätterna. De rispapperinslagna grönsakerna ger den där eftersökta crunchen allt medan jordnötsdippen balanserar dem med både sötma och sälta.

En av få risrätter på menyn, com chay (135 kronor), innehåller ångat ris och en wok med pak choi, chayote (grönsakspäron), svamp och tofu men är en besvikelse och kan bara räddas genom frikostiga mängder från flaskorna sriracha, fisksås, hoisin-sås och soja som står uppradade på disken. Bun cha gio (145 kronor) är emellertid en helt annan historia. Salladsskålen med risnudlar och generösa stänk thai-basilika och färsk röd chilipeppar är toppad med stora bitar friterade vårrullar. Konsistenserna och smakerna kompletterar varandra perfekt och skapar en lunch man kan se fram emot.

Även om matintrycken är ganska ojämna så kan vi verkligen ”känna” Eatnam. Det är också gulligt med dess färgglada dekor, vänliga personal och bakåtlutade atmosfär. När den inledande lunchrusningen ebbar ut så förvandlas det till ett ställe där vi kan se oss ha en lång, avslappnad lunch med goda vänner.

Adress: 
Odengatan 85
Telefon: 
08 30 51 30
Hemsida: 
Öppettider: 
mån-fre 11-22, lör 12-22, sön 12-21
Stad: 
2 Visa kommentarer (2)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Fler recensioner

Grus Grus

Att Grus Grus vid Odenplan bär släktskap med Tranan märks inte bara på läget, utan bland annat också namnet då detta är den latinska benämningen på fågeln.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!