Brasseriet

Redaktion 16:17 7 Jul 2011


Foto: Christian Andersson

 

Ett Brasserie ska skramla, vara fint robust och andas en smula Frankrike med vita dukar, kypare som springer förbi i fluga med vin och fat av ostron.

Så är det inte i Prins Bernhards nya restaurang som heter just Brasseriet. Restaurangen är belägen på båtens övre våning där halva restaurangen är inomhus och halva utomhus på däck. På hemsidan presenteras menyn som på en nerklottrad griffeltavla och förväntningarna på en ny mysig krog i hamnen byggs upp. Men det är något som inte stämmer mellan hemsidan, namnbytet och verklig-heten. Lokalen är naken med massiva ekbord, skinnklädda tunga stolar och en svart hård bar. Inte ens det lilla värmeljuset på bordet lyckas bli mysigt. Det känns som att vi sitter i en klubblokal som inte är värd att pyssla om för att den ändå kommer att trashas på natten.
Vi börjar fantisera om hur man kan förvandla stället med hjälp av blomsterlådor, vita dukar, stora griffeltavlor, vackra ljusstakar och stämningsfull belysning. Göra det till det mysiga krypin det kunnat vara. För maten är det inget fel på. Vi möts av en härlig grilldoft från fören som distraherar oss en aning från den tråkiga entrén. Här grillas det hela sommaren och på menyn finns både hängmörat kött, havsaborre och vegetariska alternativ.
Bland förrätter som ostron, blåmusslor och räkfrossa väljer vi en gazpacho med både kraftig smak och styrka i. Den är precis så fyllig som den ska vara och hade egentligen inte behövt de tre lätt halstrade pilgrims-musslorna. Även om de balanserar med sin sötma känns de som tre vilsna klumpar i och drunknar i hettan.
Köttbitarna är rejäla. Kanske de största vi har sett i stan. Den möra ryggbiffen har en härlig fettrand runt hela biten som sätter bra smak tillsammans med tillbehör som grillad citron och rosmarin. Den hemgjorda, ganska tunna och vaga, bearnaisesåsen är populärare i sällskapet än BBQ:en som smakade för mycket tomatbas. Till grillen serveras en buffé med tre sallader där den krämiga men lätta potatissalladen med krispiga bitar av grön sparris passar utmärkt på tallriken. Man kan även välja tillbehör från menyn som stekt svamp, hemgjorda små söta potatisbollar, som är ett roligt alternativ till pommes, eller kanske gräddkokt spenat.
När vi är framme vid cappucinon som ser fabrikstillverkad ut men smakar perfekt, smattrar regnet på rutorna och vi tänker att vi nog kom på fel dag. Här är inga gäster som fyller lokalen med skratt och havet som annars ger en vacker vy är grått. Men en solig kväll, på uteserveringen, i grilldoft blir säkert Brasseriet ett utmärkt sommarställe för middag. Nära stan men vid vattnet, vilket vi gärna ser mer av i Malmö.

 

Öppettider: 
fredagar och lördagar, 18–22.
Stad: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Senaste krogrecensionerna i Malmö

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!