Bild: Thomas Wal

Björk och Bambu

Redaktion 09:15 24 Apr 2017

Där Vegagatan möter Nordenskiöldsgatan ligger sedan en tid tillbaka en liten eftertänksam restaurang där inget har lämnats åt slumpen. Här serveras nordiska smaker med inspiration från asiatiska tillagningsmetoder.

Det är en regngrå onsdag i slutet av mars, lönen är fortfarande några dagar bort och på Björk och Bambu är det lika tomt som på mångas konto. Vi är alltså själva i restaurangen, hela kvällen. Inte för att de måste vara något dåligt, men visst känns det en smula ensamt.

Vi får ett varmt välkomnandet och en guide till hur menyn funkar. Här kan man välja att äta à la carte eller beställa hela menyer på fyra till sex rätter. De enkla rätterna kostar mellan 185 och 205 kronor och vi får rådet att ta minst två för att bli mätta. Och så får det bli, vi beställer en Tamago (japansk omelett) med bland annat gul ostronskivling, gurka. Kräftdumplings med eldad havskräfta, fänkål och rädisa. Pilgrimsmussla med sockertång, kycklingskinn, romsäck och storsäljaren ångad fläsksida med råraka och färsk wasabi.

Innan maten serveras en liten svensk misosoppa på ärtor samt lite smått och gott. Allt känns genomtänkt, ögat mår bra och det smakar gott. Men smaklökarna får inte riktigt samma wow-känsla som ögonen. Varmrätterna är små och i förhållande till både pris och smak kommer vi fram till att det faktiskt är lite för dyrt.

Avslutningsvis märker man att Björk och Bambu bryr sig om vad de gör. Servicen är toppen, allt är vällagat och presenterat på ett lika flott som inspirerande sätt. Men tuggorna känns lite vardagliga i jämförelse med allt annat. Det smakar gott, vi är nöjda men inte överväldigade.

 

Adress: 
Vegagatan 50
Hemsida: 
Öppettider: 
tis - tor 18 - 22, fre - lör 17- 23
Stad: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: BOV

Efter en vecka i pizzans hemstad, Neapel, har jag rätt höga krav på deg och tomatsås. Till min stora glädje lyckas BOV perfekt.

Krogrecension: Tvinky

Den nyöppnade vinbaren på Andra Lång kan utan tvekan sin dryck, faktum är att kaffemartinin vi avslutade middagen med var något av det godaste jag druckit.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!