Områdena runt Renstiernas gata på grönsöder har under det senaste året genomgått en renässans restaurangmässigt. Först öppnade förträffliga Hjördis.
Strax därefter slog sig Bobban från Lo Scudetto ner med italienaren La Veccia Signora. Och bara för ett par månader sedan öppnade den skandinaviska restaurangen Aarts upp i en rörfirmas gamla lokaler. Dessa har fått behålla en viss del av den industriella charmen, inte minst tack vare ventilationstrumman i taket. I övrigt påminner interiören mest om ett öppet planlöst kök ur valfri målning signerad Carl Larsson. Menyn är tämligen enkel i sin utformning och består endast av ett fåtal klassiska och i utförandet avskalade rätter. Det genomgående temat i matfilosofin är just det enkla och det rena. Som förrätt provar vi den kummingravade laxen med syltad kålrot och färskostkräm. Tillbehör som tar över en aning jämfört med den nästan alltför milda huvudingrediensen. Den sparsmakade kryddningen går igen även i den bräserade spädgrissida som serveras i rotfruktsbuljong. Visst kommer kvaliteten hos råvarorna fram på ett trevligt sätt, men bitvis känns det nästan som om saltet helt har glömts bort. Rödingen med pepparrot och kroppkakor är däremot en smakmässig höjdare. Styrkan i pepparroten tillsammans med det skirade smöret och sötman hos de äpplen som pryder anrättningen fungerar perfekt. Mest spännande på menyn finner vi emellertid de smörrebröd som även är det mest prisvärda alternativet.
I synnerhet det som serveras med tjälknöl av älg. Nu på vårkanten när uteserveringarna öppnar kan man knappast tänka sig något mer idylliskt än paketet med tre smörgåsar i sällskap med en Nils Oscar och medföljande styrketår. Speciellt inte då Lundell går varm i högtalarna.