Total Recall

Staffan Erfors 14:31 10 Sep 2012

”Total Action” verkar regissören Len Wiseman ha tänkt när han gav sig på nyinspelningen av Paul Verhoevens nittiotalsklassiker som hade Arnold Schwarzenegger i huvudrollen. Den här gången är det Colin Farrell som spelar Douglas Quaid. Colin Farrells vanliga uppsyn av ledsen hundvalp ger mig normalt sett klåda, i Total Recall är faktiskt den irländske hunken dock helt okej. Han kan hantverket, men sådan här mastodont-action behöver en gnutta humor och jag kommer egentligen bara på mig själv med att småle vid ett tillfälle.

Nya Total Recall må sakna humor, men den lider sannerligen ingen brist på kulregn och explosioner. Det blir till slut lite enahanda med alla skottlossningar och flygande biljakter. 

Colin Farrell spelar fabriksarbetaren Douglas Quaid, som i frustration över sin något torftiga tillvaro vill göra en minnesresa med hjälp av företaget Total Rekall (sic!). Naturligtvis blir minnesresan ett totalt misslyckande och snart är vår hjälte en jagad man vars axlar världens öde vilar på.

I många avseenden är Total Recall välgjord sci-fi-action, men den hade mått bra av att klippas ner, nu staplas actionscenerna på varandra och till slut infinner sig en mättnad.

Plus i kanten får dock Bryan Cranston som den ondskefulle kansler Cohaagen som vill skaffa sig världsherravälde. Tyvärr är Kate Beckinsale, i rollen som hustrun från helvetet, för karikatyrartad och Jessica Biel, som den nygamla kärleken, verkar mest bara ha funktionen att vara snygg och är ungefär lika mångfacetterad som en flaska Evian.


Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!