Tamara Drew

Amat Levin 15:34 2 Mar 2011

Tamara Drewe är kvinnan som lämnade den lilla byn Dorset på den engelska landsbygden, började jobba som rockjournalist i storstan och passade på att operera näsan när hon ändå var igång.

När hon ett par år senare återvänder blir alla män, från medelålders författare till skäggstubbshunkiga allt-i-allor, kära i henne och dramat eskalerar i takt med att hon knullar runt. Trots filmens titel handlar den knappt om Tamara själv. Filmen är istället fylld till bristningsgränsen med karaktärer och sidospår som egentligen inte för berättelsen framåt utan existerar för sakens skull. Det är en röra (visserligen en stundtals skrattframkallade sådan) som reducerar huvudpersonen till något slags projiceringsverktyg. En film om en journalist och krönikör som knappt tycker något – vad är poängen?

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."