Miss Kicki

Caroline Ringskog Ferrada-Noli 14:45 24 Feb 2010

Vad håller på att hända? Håller dåliga mödrar på att ta över frånvarande fäder som filmtrend? Både film- och litteratur på nollnolltalet har ju inte kunnat sluta ”ta itu” med fadersrelationen: Wes Anders, Noah Baumbach, Sigge Eklund, Alex Schulman.

Buhu, det var en dålig idé med könsroller, vi fick inte lära känna far. Nu kostar Håkon Liu på sig att i retrofreudiansk anda basha mammorna. ”Din alkoholistfitta!”, väser sonen i ett av bråken. Jag vet inte om det finns så mycket fog för att klanka ner på modersrollen, när verkligheten ser så deprimerande ut att kvinnor fortfarande tar så mycket mer hand om barnen. Men filmen är bra. Stark. Första timmen är nästan för jobbig. Men scenen runt ett matbord, efter att mamman Kicki och hennes son ska återförenas på en resa till Taipei och hamnar hos en av mammans alla pojk-vänner och dennes familj är rent ingemarbergmansk. Psykologin är på plats, likaså stämningarna, lögnerna och neuroserna. Toppen! –CRFN
 

Genre: 
Skådespelare: 
Manus: 
Regi: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste filmrecensionerna

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Snömannen

Calle Wahlström har sett Tomas Alfredsons filmatisering av Snömannen, en hafsig mördarjakt som förirrar sig i sin iver att casha in på Nordic Noir-trenden.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!