Happy-Go-Lucky

Erik Augustin Palm 17:16 26 Nov 2008

Inledningsvis är det svårt att veta om man hatar eller älskar den outtröttligt optimistiska vimsmajan Poppy (Sally Hawkins), huvudkaraktären i Happy-Go-Lucky.Inledningsvis är det svårt att veta om man hatar eller älskar den outtröttligt optimistiska vimsmajan Poppy (Sally Hawkins), huvudkaraktären i Happy-Go-Lucky. En 30-årig Mary Poppins-figur som lallar omkring i norra London med ett ständigt leende på läpparna. Maken till munterhet är sällsynt på vita duken idag, i synnerhet i en Mike Leigh-film. Snart står det dock klart att det just är sådan ambivalens som Leigh vill väcka. Och lika snart är man lyckligt golvad av Poppys oerhörda charm, men liksom hon också väl medveten om vår världs förgörande missunnsamhet. Även i sin soligaste film slänger Leigh fram en vass socialrealistisk känga.

Premiär 28 november
Genre: 
Regi: 

Fler filmrecensioner

Filmrecension: Wrong Turn

"Varje sommar behöver en blodig campingtur, en zombieinvasion eller hajtornado att svepas in i när solen sänker sig över sommarstugor och landsortsbiografer."

Filmrecension: Wrath of Man

"En mans vrede är inte att leka med är sensmoralen i Guy Ritchies återförening med den alltid stoiske Jason Statham efter sexton år isär (sedan Revolver)."