Låtarna vi älskar i hemlighet

Viktor Flarkell 16:10 7 Jul 2011

Okej, du tipsar om de senaste mixarna från Soundcloud och Pitchfork, okej, du hade James Blake högst upp på LastFm före alla musikskribenter och okej, du hade nog mest koll av alla på små indieband under MySpace glansdagar – men jag vet vad du gör.

Jag vet vad du gör när du förfestar i din ensamhet framför spegeln med ett glas rött i näven. Du lyssnar på låtarna vi alla småälskar i hemlighet. Det kan vara fjolårets sommarplåga, eller årets mest spelade klubbhit. Det finns två sorters förhållningssätt till dessa dängor, våra älskade guilty pleasures, och det är den hemliga och den "skojiga". När man älskar dem i hemlighet brukar man bortförklarande klaga på medioker radiomusik, gärna offentligt på kaféer och gärna bland ytliga bekantskaper. Möjligtvis kan man för den innersta kompiskretsen halvt erkänna sin kärlek till Sebastian Ingrosso.
Det andra förhållningssättet är den ”skojiga”; den sarkastiska och den ironiska. Man lyssnade på Stereo Love förra sommaren på förfesten och alla log åt varandra för att ”det här är ju så jävla dåligt men så förbannat kul”, men innerst inne älskade vi det allihopa och var avundsjuka på bratsen som slapp älska på skoj.
Jag vill tro att till och med Möllans coolaste house-dj:s också har sina guilty pleasures. När ingen annan ser, när de bara vill koppla av och inte tänka på saken. Själv pendlar jag ständigt mellan de två förhållningssätten, tills jag till slut blir för full och råkar sätta på Israels bidrag i Eurovision Song Contest på Debasers uteservering.

1 Babels Sommarfest 2011
Luftkastellet, Brofästet, den 6 augusti
Sommarfesten vid brofästet kör för sjunde året sedan start. Spelar gör bland annat allas älsklingar Rebecca & Fiona.

2 Gully Creepin, The Summer Edition
Klaffbron, Nordenskiöldsgatan 19, den 14 juli
Klubben Gully Creepin, med fokus på karibisk musik, återuppstår på allmän begäran. Nu i The Summer Edition på Klaffbron. Dj Shirkhan och Sammy K är hustomtar men utlovar även en hel del internationella bokningar.

3 Parkmästaren – Vem är bäst?
Far i Hatten, Folkets Park, den 15 juli
Med sommaren kommer även lekbehovet fram. Detta bör utnyttjas på Far i Hattens nya fredagsklubb. Två personer tävlar mot varandra i diverse roliga tävlingar och den som vinner är helt enkelt bäst, och blir Parkmästare. Vill någon i publiken senare utmana mästaren är det fritt fram. Efter leken blir det fest.

4 Fröken Vegas torsdagar
Babel, Spångatan 38, torsdagar
Varje torsdag under sommaren tar Fröken Vega över Babels övre våning och gör det till sitt eget lilla queerkrypin. Det blir både livemusik, maskeradbal, gayporr och annat mys.

5 Disco Devils
Babel, Spångatan 38, den 8 juli
Rå punk och elegant disco. Vad mer kan man begära?
 

Stad: 
Kategori: