Teater som samtalsämne

Caroline Ringskog Ferrada-Noli 13:57 28 Apr 2010

Våren kommer right? Den är redan här. Det är dags att åka till den där baren i Köpenhamn som man får röka inomhus på och för att samtalet inte bara ska handla om just det förslår jag att ni ska se lite göttig teater innan.

1 Tantsnusk
Inkost den 6 och 7 maj
Stockholmsbaserade Arena Baubo kommer till Inkonst i maj och kör festivalen Tantsnusk. Den går i Harlekinanda och det blir sexnoveller skrivna av äldre damer. Törnfåglarna visas, lunchseminarie, och så kör Arena Baubo en ny föreställning båda kvällarna.

2 Gift dig!
Ta med dig legitimation, 500 kronor till anmälningsavgift och personbevis för skilsmässan! Anmälan sker den 1 och 2 maj på Bergsgatan 20 mellan 12–18
Du anmäler dig som giftasmogen och skriver på hindersprövning, kontrakt och äktenskapsförord. Papprena är personliga och du har ingen möjlighet att påverka vem du gifter dig med. Det kan alltså bara gå åt helvete, vilket är kul!

3 Den gamle dame besøger byen
Skuespilhuset, Store Scene på Det Kongelige fram till den 20 maj
Gamla skolans drama som har fått otroligt bra recensioner i dansk press. Kändisen Ghita Nörby, som var med i filmerna Freud Flyttar hemifrån och Hamsun, är en av skådisarna.

4 Upphottad Shakespeare
Det Kongelige Teater i Köpenhamn, till och med den 11 maj
När det är vår behöver man en skald! Shakespeare in Motion heter dansföreställning med koreografi av Louise Midjord och Pontus Lidberg.

5 Gästspel x 2 i Byn
Den 7 och 8 maj Republique – Østerfælled Torv 37, Köpenhamn
Republique är en av Köpenhamns mest hyllade avantgardeteatrar. Gästspelet Who’s There består av Woyzeck av Boris Niktin och Pichet Klunchun and myself av Jérôme Bel. Wild!

6 Wienervals
osenkavaljern har premiär den 21 maj på Malmö Opera
En hyllning till ett förgånget Wien – och handlar om en marskalkinna som vet att det bara är en tidsfråga innan hennes unge älskare, Octavian, överger henne för någon yngre. Framförs på tyska. Fetischistiskt!

7 När man blir stor blir man f****a
Premiär den 21 maj på Teatr Weimar i Malmö
Gästspel på Teatr Weimar i regi av Nora Nilsson som handlar om transpersoners rätt till sin identitet och är ett samarbete med den nystartade gruppen Spinning Jenny som har gjort succé med föreställningen I väntan på vadå?.

8 Dealing with Helen
Spelas den 4–8 maj på Teater Får302, Toldbodgade 6–8 i Köpenhamn
Supermodern uppdatering av Odyssén.

9 Paradis
Spelas till och med den 22 maj på Bastionen
Niclas Sandström, som tidigare har gjort hyllade Mor Courage, är återigen aktuell med en ny pjäs, Paradis. Tydligen bjuds det på en fantasivärld bortom kulturer, stereotyper och förväntningar.

10 Zombier och Vampyrer
Performance den 28-30 maj Peformancet ses i grupper om åtta. bussar utgår från Lilith
I sina senaste videor och performancearbeten intresserar sig Jillian McDonald för den amerikanska kändiskulten och användandet av rädsla som underhållning.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner