Rhys förbereder publiken inför hjärtesorg

16:02 15 May 2018

Rhys ger sig ut på sin största turné någonsin.

När jag träffar Rhys är det i slutet av vintern. Vårens första festival, Åre Sessions, har precis börjat och hon har avslutat sitt långdragna soundcheck. Trots att snön klär bergstopparna utanför fönstret är det murrigt och varmt inne på Hotell Åregården. Vi sitter i ett par skotskrutiga fåtöljer och pratar om sommarens turné men just där och då är det hon ser mest fram emot Gröna Lund som öppnar dagen efter.
– Jag älskar Gröna Lund och allt vad det innebär. Det ska blir superskoj att få spela där i sommar, säger hon med ett leende.

På turnéschemat finns såväl ikoniska dansbanor uppradade som stadsfestivaler. Platserna får en att höja lite på ögonbrynet och fråga hur stor är hon egentligen men på något sätt har hennes sårbara texter gått hem runt om i landet.

– Jag försöker verkligen skriva låtar som betyder något för mig men också att någon annan också gått igenom hjärtesorg och en player till exempel. Det känns som något alla har gått igenom och om de inte har det förbereder jag dem.

Vilka av alla de scenerna du ska stå på i sommar ser du mest fram emot?
– Gröna Lund kommer bli grymt. Det verkar vara ett väldigt mysigt ställe att spela på och det är på hemmaplan men det jag ser fram emot mest måste vara Queens of Pop.
– Jag har hört så himla mycket gott om den festivalen. Dessutom kommer det vara så himla mycket girlpower och jag vill se alla artister så ni kommer kunna hitta mig i publiken med.

Att få chansen att vara med i en sådan nytänkande festival som Queens of Pop ser Rhys som en möjlighet att få vara med och förändra den föråldrade musikscen som  idag finns i Sverige.
– Jag tror verkligen att den kommer lämna spår efter sig i musiksverige. Det kommer kanske få andra festivaler att tänka till och se att det går att boka kvinnliga artister.

Under sommarens turné kommer mycket av hennes osläppta låtar från hennes kommande debutalbum spelas. Vilket hon möter med både glädje och en del rädsla.
– Jag är skittaggad på att åka runt i Sverige och få spela så mycket låtar som är osläppta. Det är dock alltid lite läskigt att spela helt osläppta låtar, jag är lite rädd kring att folk ska tröttna då de aldrig har hört låtarna innan. Men jag är väldigt spänd på att se publikens reaktioner.

Turnén drar igång den 19 maj och håller på till den 15 september. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!