Restaurang Möllan har envist klamrat sig fast vid bronsålderns tänkande vad gäller betalning. Något som det koketteras med på den stora tavlan: OBS! Vi tar inte kort! Nehej. Som tur var hade vi med oss kontanter och det skulle visa sig att vi kom ovanligt långt med sedlarna vi hade skyfflat ner i våra fickor. Vår ambition var att äta en trerätters middag med dryck. Vi misslyckades. Men inte på grund av kontantbrist.
Till att börja med kortslöt vi våra synapser en smula med varsin Marguerita, en av de absolut godaste vi har smakat i den här stan. En närmast perfekt balans mellan tequila, lime och salt. Sen började något som bara kan beskrivas som en middag av romerska proportioner. På Möllan finns det inga förrätter. Istället kallas de för smårätter, egentligen borde de heta halvstora rätter. Vi provar en portion sniglar och en hummersoppa. Sniglarna är sex stycken och serveras i smör, vitlök och persilja, precis som det ska vara. Hummersoppan dyker upp som en mindre rätt och har en fantastiskt gräddig smak, troligtvis parerad med lite cognac. Medan vi väntar på huvudrätterna tar vi chansen att kolla in inredningen som består av rejäla furubord, spruckna speglar, röda sammetsdraperier och stengolv. Stämningen är glad och högljudd. Hade Möllan varit en film hade den hetat "Strindberg goes After-Ski".
Huvudrätterna vildsvinsfilé och kalventrecote dyker upp med tillbehören potatisgratin respektive klyftpotatis och vi kapitulerar genast inför portionernas storlek. Maten skulle gott och väl räcka till dagsbehovet för en flodhäst i puberteten. Att leverera detta för 129 kr styck är en överraskande bedrift.
Halvvägs genom våra smakrika kötträtter inser vi att dessert inte är ett alternativ. Efter en snabb titt på väggtavlan känns det ändå som om vi inte kommer att missa något. Glass med chokladsås är den mest sofistikerade av de tre möjligheterna. Kvällen igenom dricker vi ömsom husets billiga vin, ömsom Borsao från Portugal. Det är tveklöst de bättre vinerna från vinlistan man bör dricka på Möllan. Man behöver ändå inget guldkort för att ha råd att dricka dem. Öppet: Mån-lör 18.00 - 01.00, sön 17.00 - 00.00