Nöjesguiden ♥ Leo Forssell

15:21 31 Oct 2014
Inte helt otypisk bild på Under Brons stolthet.

Vid det här laget är Leo Forssell så synonym med de stockholmska systerklubbarna Trädgården och Under Bron att människa och klubb är svåra att separera. Bara mer anledning att försöka.

Vi pratade med Under Brons ständiga närvaro och bokningsansvariga om vilken världens bästa låt egentligen är, tumblrhumor och hur allting började.

Hur började du med klubb från början?
– Jag började med att spela skivor på en märklig kinakrog i Kalmar när jag var typ nitton år. Efter det flöt det på som en rolig hobby/intresse en massa år medan jag pluggade. Efter Beckmans, där jag studerade möbelformgivning, hoppade jag in på Trädgården och hösten efter det startade vi Under Bron, då vi kände att det var något som behövdes.
 
Vad får du ut av det?
– Jag tycker det är väldigt kul, inspirerande, krävande och givande. Man träffar och jobbar med väldigt mycket människor som oftast är helt fantastiska. Vissa dagar vill man slänga sig ut genom kontorsfönstret, andra dagar är man som Northern Soul Girl Dancing To Happy. Men så är ju alla jobb i världen.
 
Vem var du som barn?
– Snäll och lite försiktig.
 
Vad drömmer du om att göra i klubbväg?
– Att dansgolvet är glastaket på en bassäng med en vithaj i. Fick dock nyligen höra att det redan är gjort, fast med en annan hajart.
 
Det känns som att du ofta har olika sidoprojekt på gång, obskyra tumblrs och sånt. Har du ett behov av att vara rolig vid sidan av klubbjobbandet?
– Jag tycker att tumblrs är och har varit ett kul ett kul sätt att testa humor på nätet. Humor på nätet skiljer sig ju lite från i verkliga livet. Något som är kul att säga rakt ut i stunden funkar inte alltid på nätet. Jag gillar upprepningar. Att man kan skapa något fint om man gör det regelbundet. Mina tumblrs har väl mycket handlat om just det. Men åttio tumblrs som endast uppdateras en gång i månaden är ju ingenting i tid jämfört med alla mode/kollage/stilleben-bloggar som folk har, så det är inget som tar speciellt mycket tid. Samtidigt har jag bara typ fyra läsare.
Vad gör du när du inte jobbar med klubb?
– Sitter på auktionssidor på nätet, lagar mat, letar efter snygga fällknivar, hänger med min flickvän, reser. Älskar utomlands! Men jag kan ju tillägga att jag jobbar med klubb 09.00-17.00 varje vardag. 
 
Vilken är den bästa låten i hela världen? Alltså, du får bara säga en.
– Michael Jacksons The Way You Make Me Feel.
 
Och vilken är den bästa klubben du varit på?
– Houseklubben Mellow i Kalmar när jag var arton år, om man ska nämna den som "gjorde" mest med mig. Jag skulle inte vilja resa tillbaka i tiden dit nu. 
 
Kommer du att hålla på med samma sak om tio år?
– Jag håller aldrig på med samma sak. En dagen förhandlar jag med en hustlande dj från Detroit, andra dagen krattar jag en boulebana, tredje dagen hänger jag en tavla. Jag har säkert en fot inne i klubbvärlden även om tio år, men förhoppningsvis har jag även tagit mig tillbaka till möbler på ett eller annat sätt.
 
I vilken riktning vill du ta Under Bron och syskonklubbarna?
– Viktigt är att man är intresserad av innehållet vilket är min roll här. Vi är ju ett gäng på kontoret, alla med olika roller. Vi väger upp varandra väldigt bra. Jag tror på att vara konsekvent och inte följa trender för mycket. Vad som är populärt och anses vara ballt går ju vågor, och man är ju helt klart hellre oball i fyra år och sen ball i ett år än att ständigt jaga efter det senaste.
 
Vad kan vi vänta oss av vintern på UB?
– Exakt samma som innan, fast ändå inte.

Redan för snart två år sen utnämnde vi Leo till en av musikbranschens 100 mäktigaste. Han har inte halkat ner från den listan sen dess.
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!