Nayomi återvänder till GBG – och utlovar EP

Jakob Romin 10:30 10 Jan 2019

Under förra året hade Nayomi två låtsläpp. Blygsamt till antalet med betydligt mindre blygsamt i soundet. I vår kommer hennes debut-EP men redan i helgen uppträder hon i stan. 

Hej Nayomi! Den mest relevanta frågan. När kommer EPn? 
– Den kommer förmodligen i slutet av våren. Jag håller på med den nu men varje gång jag avslutar något så kommer jag på nya saker, haha.

Hur kommer det sig då att det blir en EP och inte ett album?
– De flesta vill att det ska gå snabbt att ta del av något, därför valde jag att satsa på en EP nu och eventuellt singelsläpp.

Sedan debuten med låtarna Baba och Zombie 2016 har hon hunnit lämna Göteborg för Uppsala allt mer. För några månader sedan gick flytten permanent. Hennes rötter kommer dock aldrig lämna Göteborg och Angered som hon nästan varje månad besöker ändå. I framtiden är ambitionen att återvända till hemstaden igen. 

Har din flytt till Uppsala präglat EPn på något sätt? 
– Ja, möjligtvis. Uppsala har ju en stor musikscen med bland andra Dani M och Labyrint. Hiphopen är ju lite annorlunda i Stockholm och man influeras av många så det kan säkert märkas.

Hennes texter är tunga och inspirationen hämtas ur vardagslivet. Bland hennes egna inspirationskällor finns bland annat Missy Elliot och Nicki Minaj som enligt henne banat väg för kvinnliga artister som hon. På samma sätt vill hon bana väg och inspirera framtidens kvinnliga artister. 
– Låtarna handlar bland annat om vad man går igenom som kvinna i musikbranschen. Det är mycket manlig energi där. Musiken är riktad till kvinnor som många har krokiga vägar att gå och måste kriga mer, sen brukar jag ofta ha en komisk tvist.

På fredag den 11 januari kommer Nayomi ställa sig på Bio Roys scen och framträda under Göteborgspriset 2018 för en lycklig och utvald skara. Men nästa gång vanligt folk har chansen att se henne i hemstaden är hon förtegen om. 
– Just nu har inga datum kommit ut ännu, jag har främst bunkrat i studion. Så det är hemligt, säger hon och skrattar. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!