Foto: Alma Westerlund

De bästa ögonblicken från Göteborgspriset 2018

Jakob Romin 09:16 15 Jan 2019

Årets konkurrenslöst bästa galakväll är till ända och Göteborgs kulturliv har välförtjänt hyllats. Som så ofta när alkoläsk och öl delas ut till höger och vänster finns det gott om historier att berätta på bakfyllan. Här är de bästa. 


True Love 
Priset för årets klubb vann balladälskarna från True Love. Tacktalet var dock allt annat än smörigt. Här snackar vi ROCK. Avenyfamiljen fick en rejäl känga när de enligt True Love "satsar på skitdåliga idéer" som till exempel en balladklubb.
Det hindrade dock inte True Love från att kapa en halvtimme och köra powerballader på Yaki under efterfesten. 

(Enligt källor ska detta ha varit Dennis Malmstens initiativ, så helt rockigt kanske det inte var. Bara ett bevis på fruktansvärt god stämning inom Göteborgs klubbvärld).


Supernovan Klang
Sarah Klang kammade inte bara hem galans musikpris. Hon visade även att hon är den i särklass ballaste artisten Sverige har just nu. Klang frågade en NG-anställd om det fanns någon personaltoalett. När hon då fick svaret ”nej” ska hon ha sagt. ”Äh, då pissar jag i gränden”. 

Stjärnglans, folklighet och en jävla massa rock. 

Värt att nämna också är att Klang lade upp en bild med Terra (som var konkurrenter till musikpriset) med texten ”RIP @terragbg länge leve mig”. Stämningen sinsemellan var dock toppen på efterfesten. 


Ortens röster
De pristagarna som överlägset kammade hem högst decibelnivå var Ortens röster inom kategorin årets media. Aisha Ali och Ramla Abdullahi som ligger bakom instagramkontot klev upp på scen och visade en enorm tacksamhet över att ha fått sin röst hörd. Inte ett öga torrt. 


Ketamin-kingen
Trots konferencierernas oerhört humoristiska och fantastiska insats tillhörde rampljuset under kvällen en numera historisk häcklare. Vi kan kalla honom ketamin-kingen. När årets nöjesförbättrare skulle presenteras hördes ketamin-kingen skrika ”JOEL IGHE!” och skratten skakade väggarna på Bio Roy. 

Men det är inte allt. När Stena Line skulle presentera pris sade de ”från och med den 1 mars har vi också något som ni alla älskar” och det var då ketamin-kingen gjorde sig förtjänt av sitt namn. 

Ni kan förmodligen gissa vad han skrek. 


Terra

HELVETE vad goa dom snubbarna är. Förutom att ha en pangkväll med Sarah Klang och hennes nya snubbe stod de längst fram under Sokhis spelning och sjöng med. Noll procent avund, hundra procent upplyftande av lokal musik. Skönt att goa gubbar från Göteborg inom en snar framtid kommer innebära något annat. 

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar