Marcus Samuelsson och Peas of Heaven lanserar veganska hamburgare

07:33 13 Feb 2024

Den första produkten är MBoom Burger. 

Kocken och entreprenören Marcus Samuelsson har i samarbete med det svenska plantbaserade livsmedelsföretaget Peas of Heaven tagit fram veganska hamburgare. Den första produkten att lanseras är MBoom Burger som är gjord på ärtor och svamp. Lanseringen äger rum exklusivt genom kedjan Bastard Burgers från och med den 23 februari, och markerar starten på ett långsiktigt partnerskap mellan Marcus Samuelsson och Peas of Heaven.
– Från Harlem till Härryda har vi utvecklat Sveriges godaste veganska burgare, säger Marcus Samuelsson.

Det var för fem år sedan som bröderna tillika köttproducenterna Lucas och Marcus Karlsson rekonstruerade det hundraåriga familjeföretaget Härryda Karlsson för att satsa helhjärtat på plantbaserad mat. För drygt ett år sedan introducerades bröderna till för stjärnkocken och  Marcus Samuelsson vilket sådde ett frö till samarbetet.
– Det var en omedelbar klick; vi förenades i en orubblig passion för kompromisslös street food och strävan efter verklig förändring – inte bara för idag eller imorgon, utan för de kommande tio till tjugo åren. Det har varit en fantastisk resa där vi utvecklat över fyrtio olika versioner av burgaren för att slutligen nå den ultimata smaken och texturen, fortsätter Marcus Samuelsson.

Förutom i Sverige kommer MBoom Burger under våren även att introduceras på Bastard Burgers restauranger i Norge och Finland.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!