Bild: Calypso

Malmös bästa sommarklubbar 2017

16:42 15 Jun 2017

Här är klubbsatsningarna som förtjänar din närvaro under de kommande sommarnätterna.

Mycket går att säga om det eventuella stiltje som råder på Malmös festscen under årets varmaste månader, men när allt kommer omkring finns där ändå en handfull riktigt härliga alternativ att vända sig till när det rycker i klubbnerverna. I synnerhet Moriskan förtjänar en extra shoutout i och med att de, till skillnad från många andra etablerade ställen, vågar satsa både nytt och brett såhär års.

Här är våra favoriter just nu, utan någon som helst inbördes ordning.

Spit Spot
Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2
Denna helt unika urbanklubb med den oefterhärmlige Toju Jemide i spetsen kombinerar jamsessioner med liveuppträdanden, freestyles och spänstiga solon signerat medlemmarna i det egna husbandet.

Tredje Dynastin
Grand Öl & Mat, Monbijougatan 17
Den förmodat bästa återkommande klubben på Grand i sommar. Här spisas det, enligt arrangörernas egen utsago, "rymddisco, sovjet-synth och future-jazz".

Baby
Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2
R&B-klubb modell modernare än det mesta i Malmö. Aura Oyasumi-duon Jonathan Jörnfalk och Vera Stiglund blastar ut ljudet av morgondagen tillsammans med mångsysslaren David Lewerentz.

Queercation
Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2
Ett av allt att döma mycket emotsett inslag i Malmös festdjungel. X-Unni och Gina040 har nämligen startat en queer medlemsklubb där man oblygt hämtar inspo från RuPauls teatrala dragraceprogram. Elektronisk jersey club, vogue, pop och allt däremellan.

Calypso
Babel, Spångatan 38
Jesajas afrokaribiska hjärteprojekt tuffar vidare. Skulle kunna driva ett fullt fungerande danskraftverk med all den energi som allstras vid varje klubbtillfälle.

Flaky
Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2
Purfärsk klubb med de båda suveränerna Matilda Lind och Kajsa Dellgran bakom rodret. Här ligger fokus på ny hiphop, rap och future beats.

Free Willie Dansbana
Skeppskajen 4
Högst dansvänlig onsdagsklubb på underskattade Skeppskajen. Kommer att köra varje vecka hela sommaren lång. Bonuspoäng för det alldeles lagom töntiga namnvalet.

Nattstad
Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2
I fjol gjorde den Vanessa Marko-styrda satsningen succé inne på Grand. Nytt för i år är 1) att man flyttar in på Moriskan och 2) att man kopplar in dj-esset Lautaro Cubilla i skapandet av klubben. Lär bli minst lika minnesvärt som under debutsäsongen 2016.

Toppbeat
Grilljanne, Tyfongatan 1
Funk, disco och soul med vännerna Alexander Castro och Alexis Enrique Moya Kyllönen. Kör varannan lördag hela vägen in i september. Och till alla stackare som fortfarande inte har besökt Grilljanne (där vi hade en mycket lyckad releasefest tidigare i våras): ta er dit på ett glas omedelbums. Utsikten är otrolig.

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!