Klubbrecension: Lounge(s)

Redaktion 09:32 9 Jan 2018

Nytt år innebär nya möjligheter – Nöjesguiden Göteborg börjar med klubbrecensioner och först ut är Lounge(s). 

Avenyfamiljens enda klubb på avenyn, Lounge(s), har sedan länge setts som lillasyskonet till koncernens mest kända klubb Yaki-Da. I dagsläget är dock spelreglerna helt annorlunda. Min mamma lärde mig att det var fult att jämföra saker och ting men det går inte att låta bli. Artister som var som skrivna för att hamna på Yaki har tagit sitt pick och pack och gått till Lounge(s) istället. Klientelet som dinglade med lamporna inne på Kaffebaren springer hellre och tar stämplar på båda ställena med rädslan för att inte missa något.

Trots de ledsna minerna som syntes på besökare när de tidigare i år tog bort hiphop-golvet och installerade en mer discovänlig scen, verkar det gett lönsamhet. Kön till den vanliga entrén och den med fancy gästlistefolk är båda ett par meter långa. 

Väl inne på Lounge(s) är det dunkel belysning. Mina orena porer syns inte och påsarna från fem timmars sömn natten innan är som bortblåsta. Det är lördag och det känns som om hela Göteborg är i lokalen. Lounge(s) är ett perfekt ställe att reka på. De bjuder på ett flertal våningar med hits, terrass, restaurang och som sagt disco. Jag hamnar snabbt nästhögst upp på den våningen som kallas Lemon Bar. 

Det känns som om att vara hemma hos min gamla polare vars pappa hade en bar i mörkt trä. Här är det dock inte pappan som gör piggelin-drinkar utan dj:n som styr musiken från baren. Samma musik spelas som i mina tonårsdagar och ur högtalarna basuneras Bahoz – Su Getir ut. Jag mår bra och alla runt omkring mig verkar göra det också. 

Avenyfamiljens enda avenyklubb är bra, riktigt bra om jag ska vara ärlig. Drinkarna är goda och framförallt är musiken den som får de flesta att vagga fram och tillbaka. 

Betyg: betyg: 5
Adress: Kungsportsavenyen 5. 

Öppettider: tor 22–03 fre 16–03 lör 22–04. 
Hemsida: https://lounges.se/ 

Stad: 
Lokal: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2018.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!