Gina Tricot släpper hållbarhetsinriktad kollektion med Aéryne

11:22 26 Sep 2019

Den gemensamma satsningen fokuserar på kvinnlig styrka och är gjord på spillprodukter.

Kedjan Gina Tricot har nu släppt nyheten att de gått ihop med det hypade märket Aéryne för en kollektion. Det är en begränsad upplaga av plagg tillverkade helt av restprodukter som blivit över i tillverkningen av andra kläder som kommer att släppas i butik den 10 oktober. Hela kollektionen syftar även till att vara en hyllning till kvinnors självständighet och kraften att tro på sig själva.

Siri Vikman som är grundare av Aéryne har baserat kollektionen för Gina Tryckt baserad på konceptet om cirkularitet inom mode. Därför används enbart spillmaterial för att sluta cykeln av tyget istället för att påbörja en ny, vilket även gett ett unikt resultat. Även vissa accessoarer kommer att ingå i kollektionen. I ett pressmeddelande säger Siri Vikman såhär om kollektionen.
– Det här har varit ett fantastiskt samarbete, varje steg av resan. Inspirationen för kollektionen kommer från kvinnliga förebilder från historien, alltså kvinnorna som har lagt grunden för oss. Jag är speciellt förtjust i vår brosch! Hos Aéryne har vi skapat en ny affärsmodell där grunden är produktion efter efterfrågan användandes överblivet tyg. Vi har baserat samarbetet med Gina Tricot på ett liknande koncept och jag tror verkligen att detta är framtiden för modeindustrin.

Gina Tricots Emma Garrote är Global Production & Sustainability Manager och berättar såhär om samarbetet.
– Vi strävar alltid efter att hitta nya vägar framåt inom mode. Att skapa plagg från överblivet tyg är en fantastisk idé som verkligen tilltalar oss. Det är ett helt nytt sätt att arbeta och vi är otroligt stolta. Vi strävar alltid efter att jobba med full transparens, vilket är varför vi har skrivit ut adresserna för våra fabriker och produktionsenheter på plaggens etiketter.

Kollektionen frontas av Gina Tricots Design Manager Monika Melin, Siri Vikman från Aéryne samt artisten Janice. Den 10 oktober släpps kollektionen i sju utvalda Gina Tricot butiker samt online. Se bilder från kollektionen nedan.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!