
[B]I början av oktober[/B] slog Agnes upp portarna till sitt kafé St. Agnes. Här blandas schackrutigt golv med turkosa väggar, plastankor slåss om utrymmet med gamla termosar och på väggen hänger en fruktsallad i plast.
- Jag har valt varenda grej själv, jag vill att det ska vara personligt. Det finns alldeles för få små mysiga ställen i den här stan, säger Agnes.
St. Agnes satsar på lunchen. Ambitionen är att ha tre rätter på menyn: en vegansk, en vegetarisk och en med kött eller fisk. Planer finns även på en salladsbuffé för en billig penning, något som säkert skulle uppskattas av alla sparrisar till studenter som ränner omkring i krokarna. Det går också att få sig en klassisk kanelbulle eller en kopp kaffe i någon form.
- Jag försöker att satsa på kaffet, för ett gott kaffe får man ju inte så ofta. Jag är ingen barrista än men jag är nöjd med mina latte.
Text: Sofia Almlöf
Foto: James Holm