Drick hemma – på en budget

Redaktion 10:53 17 Mar 2023

Vi tipsar om några prisvärda alternativ som kan passa konjunkturplånboken. 

FREIXENET CORDON NEGRO 
Cava, 119 kr
Sedan Freixenet Cordon Negro lanserades i Sverige 1986 har drycken varit en storfavorit hos svenska konsumenter och den svarta flaskan nylanserades 2021 som ett ekologiskt vin. Från den 2 mars är den tillbaka i beställningssortimentet i mindre än fem olika storlekar.

EN RÄV I TOSCANA
Rött vin, 289 kr

Konstnären Ernst Billgren har tillsammans med sommelier Maya Samuelsson skapat ett vin med doft och smak av Toscana. I beställningssortimentet från den 1 mars och priset gäller alltså en hel box som rymmer tre liter. 

SUBSTANCE PN
Rött vin, 229 kr 

Charles Smiths nya vin i serien Substance är en Pinot Noir från en vingård i Washington. Vilda smultron, jordgubbar och tydliga mineraler är vad som ryms i denna flaska signerad en av branschens mest färgstarka vinmakare. 

EKOBRYGGERIET GIN 
Gin, 229 kr
Tonicexperten från Norrköping släpper sin första spritprodukt, och de gör det med besked. Ekobryggeriets ekologiska Gin tar plats på hyllan hos inte mindre än 400 Systembolag efter att ha vunnit en blindprovning. 

BJÖRKAD ÄPPELMUST
Alkoholfritt, 29 kr 
I ett samarbete mellan cidermakaren Pomologik och Högtorp gård har björklöv har fått smaksätta äppelmusten. Som vanligt är produkten i övrigt enbart gjord på frukt och varken vatten eller socker har tillsatts under processen.

S:T ERIKS LJUS LAGER
Öl, 15:90 kr
Med en krispig ljus lager på burk vill Stockholmsbryggeriet utmana storbryggerierna. En hantverksöl till storsäljarpris. Jo, vi tackar. För dig som vill lyxa till hemmadrickandet släpper S:t Eriks även ett ölglas som tagits fram i samarbete med Chris Martin från Massproduction och designern Ebba Alling. Finns i begränsad upplaga hos designbutiken Esteriör. 

JOISEPH PIROSKA 2021
Rött vin, 199 kr
Det pratas om att 2021 års vintage av denna pjäs är den bästa hittills, och vi är nog benägna att hålla med. En blend av Zweigelt, Spätburgunder, Blaufränkisch bildar ett ljust, fruktigt och förrädiskt lättdrucket rödvin med uppfriskande syra. 

FIRA GIN & TONIC
Missa inte att såväl den svenska som den internationella gin & tonic-dagen infaller i april månad. Den internationella firas traditionellt den 9 april, vilket råkar vara en söndag, medan den svenska går av stapeln den 20 april. Hög tid alltså att blanda sig en hemmagrogg. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!