Drick hemma!

Redaktion 13:15 24 Jun 2021

Även om krogarna äntligen får ha öppet lite längre finns det tillfällen vi av olika anledningar föredrar att dricka hemma. Här är några av den senaste tidens roligaste nyheter.

HARPOON BIG LEAGUE
Öl, 26:90 kr
Mycket humle och mycket haze, ja mycket av allt är temat för denna New England från Harpoon Brewery. Havre, vete, bovete, chiafrö och fyra sorters humle är alla med i innehållsförteckningen. Resultatet är förvånansvärt balanserat.

ALARYK BLANCHE
Öl, 27:90 kr

Banan och passionsfrukt är de bärande smakerna i denna franska vetepärla. I hemlandet dricker man det gärna till smakrika ostar och sötsyrliga rätter, men det passar även utmärkt till kryddstark asiatisk mat.

OMNIPOLLO ANDERSON 
Öl
Omnipollo och O.P Anderson har samarbetat fram en alkoholfri snapsöl som passar lika bra bredvid snapsen, som i ett och samma glas som densamma. Perfekt till sommarens högtidsfirande, eller gräsklippning, eller precis närsomhelst. 

RÉVA NEBBIOLO D’ALBA
Rött vin, 269 kr

Réva är en av de få vinproducenter som har blivit utvald av den mytomspunna österrikiska fattillverkaren Stockinger att få använda deras ekfat. Granatäpple och körsbär ryms i denna fruktiga och friska Nebbiolo som du enklast får tag på via Systembolagets privatimport.

HANTVERKSCIDER INGRID 2019
Cider, 99:90 kr
Strängnäscideriet Pomologiks nya årgång är här och det finns få mer passande saker du kan dricka i bersån i sommar. Har du ingen berså går det givetvis lika bra med valfri park. 

JÈRÔME ARNOUX TRADITION
Rött vin, 189 kr
Pompettes senaste samarbete med Arnoux har resulterat i en slank Jura på Pinot, Trosseau och Poulsard. Sen kan ni ju dra era egna slutsatser. 

PHAUNUS PET NAT 2020
Mousserande vin, 229 kr 

En portugisisk vinho verde med härliga bubblor? Jajamen. Det fnissiga namnet till trots är detta en mycket frisk fläkt med tydliga inslag av gröna äpplen. Drick väl kylt på verandan eller varför inte på en filt i gräset. 

PHYSALIS PINOT NOIR 2019
Rött vin, 340 kr
Pierre Fricks take på en Pinot Noir är fullproppad med härlig energi och syra. Smakerna kretsar kring röda plommon, örter och vitpeppar. Finns bland annat att beställa via favoritbutiken More natural wine.

SUSUCARU ROSATO 2020
Rosé, 499 kr
Rosésäsongen är här och vill du bli sommarfestens okrönte konung är det denna magnumflaska från Frank Cornelissen du kånkar med dig. 

STOCKHOLMFOODS VINLÅDA
Vinlåda, 1 350 kr
Rebecca Brage och Joakim "Pickywino" Gumpert har i samarbete med Winefinder tagit fram en vinlåda deluxe. Champagne, rödpang och några utvalda vita viner raka vägen hem till dörren. Klicka och njut! 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!