Dj Lady Louise har inte tröttnat på dancehall

08:43 4 Aug 2017

I Göteborg finns en rad dj-legendarer, Lady Louise är en av dem. Hon har fixat klubbar och styrt dansgolven mot sydligare breddgrader med hjälp av reggaerytmer och dancehalltoner i över tio år nu.

Allt började 2006, Louise Hansson hade lånat två vinylspelare och kände direkt att det var hennes grej. Men samtidigt kändes steget att spela ute väldigt långt.
Jag hade stått hemma i mitt vardagsrum och övat konstant i två-tre veckor. Spelat in mig själv för att kunna gå tillbaka och se så att mixarna lät så som jag ville att det skulle låta. Men när några vänner som arrangerade fester undrade om jag kunde komma gästspela kändes det väldigt långt bort. Jag var så fruktansvärt nervös för att göra något fel. Men jag tog chansen och resten är väl vad man kallar historia.

När Louise inte dj:ar jobbar hon med arrangemang, promotion och musik. Och under sommarmånaderna har hon kört egna klubben What´s Good på Folk.
Jag älskar att ge folk en musikalisk upplevelse när jag spelar. Jag analyserar varenda spelning jag har, vad jag gjorde bra och vad jag hade kunnat göra bättre. Det kanske låter sjukt, men bakom nästan varje låt jag spelar eller mix jag gör så finns det en genomtänkt tanke bakom, berättar hon.

Har det hänt att du funderat på att lägga ner?
Nej, det har jag aldrig gjort. Däremot har jag många gånger känt att jag har behövt en paus. Mellan 2010 - 2015 så spelade jag var och varannan helg i Sverige och runt om i Europa. Jag turnerade med en rad olika artister som jamaicanska Popcaan och Charly Black. Så alla sena nätter och allt resande tog extremt mycket energi.

Hur gör man för att hitta energin igen?
– För min del så handlade det nog just om att jag behövde det där uppehållet för att hitta tillbaka. Men såklart är det svårt att ta paus ifrån något man älskar. Men så i slutet av 2016 blev jag gravid och efter några månader då magen började växa så insåg jag att det var dags. Så jag tog ett break från allt som har med musik att göra i nästan ett helt år. Och det var precis vad jag behövde för att hitta tillbaka till passionen som en gång fick mig att börja. Så i dagsläget vågar jag säga att jag är hungrigare än någonsin. Och till hösten tror jag att jag kommer att ta en paus från att arrangera klubbar och satsa mer på att komma ut och spela i Europa igen.

När du inte jobbar då, vad lyssnar du på för tillfället?
– Det blir väldigt mycket ny musik eftersom jag försöker hålla mig uppdaterad när det gäller allt från svensk hiphop, amerikansk trap till afrobeats och dancehall. Jag älskar att blanda det bästa från förr med det senaste.

Sommarens bästa floorfiller?
– Dj Khaled - Wild Thoughts ft. Rihanna, Bryson Tiller.

Du lirar ju mestadels dancehall, hur mår den scenen i Göteborg just nu?
– Jag skulle säga att den mår väldigt bra. Med hjälp av arrangörer från Stockholm och Malmö så börjar det arrangeras mer konserter med stora artister här i stan. Sedan har jag även några hårt arbetande kollegor, så som Axxionpack Entertainment, AfroRox, Fav Entertainment och Rough Lynx för att nämna några som arrangerar klubbar och håller scenen levande.

 

Du har väl inte glömt att följa Nöjesguiden på Facebook?

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 07, 2017.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!