Det blir ett sydfranskt vin i glasen till varmrätten.
Till huvudrätten vid kvällens Nobelbankett serveras det sydfranska vinet Cigalus Rouge 2016. Vinet kommer från producenten Gérard Bertrand som för andra gånget får förtroendet att leverera vinet till huvudrätten vid Nobelmiddagen. Senast var 2013 då gästerna bjöds på det populära Château L’Hospitalet La Réserve Rouge.
– Det är ett privilegium att delta i firandet av denna händelse och jag gratulerar alla Nobelpristagare 2018. Att Cigalus har blivit utvalt är en ära för oss och ett erkännande för vår biodynamiska strategi, säger Gérard Bertrand.
Cigalus Rouge 2016 är gjort på druvorna Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah, Grenache, Caladoc och Carignan och har lagrats på franska ekfat i 12 månader. Det har artikelnummer 72914 i Systembolagets beställningssortiment och kostar 315 kronor för en flaska på 750 ml.
Läs även: Rivningsfest på Nobelberget.