De kan bli årets Rising Star 2019

15:19 7 Oct 2019

Stockholms internationella filmfestival har nominerat årets Rising Stars. Vinnaren presenteras den 15 november. 

För elfte året i rad nominerar Stockholms internationella filmfestival skådespelartalanger till Stockholm Rising Star. Syftet med nomineringarna är att lyfta skådespelare tidigt i karriären för att de ska ha möjlighet att knyta viktiga kontakter inom filmbranschen. Priset tilldelas till den skådespelare som gjort utmärkande prestationer på filmduken. Bland de tidigare vinnarna finns stjärnskotten Alicia Vikander och Adam Lundgren.

En av de nominerade i år är Celie Sparre från långfilmen Lyckligare kan ingen vara av Staffan Lindberg, där hon haft rollen som Maria. En annan nominerad är Albin Grenholm som spelade huvudkaraktären i filmen Eld och Lågor från 2019, regisserad av Måns Mårlind och Björn Stein.

SAMTLIGA NOMINERADE 2019
Albin Grenholm (Eld och lågor, 2019 och Rosa moln 2018)
Emelie Garbers, fd. Jonsson (Aniara, 2018)
Arvin Kananian (Aniara, 2018 och Den blomstertid nu kommer, 2018)
Celie Sparre (Lyckligare kan ingen vara, 2018 och In i dimman 2018)
Freddy Åsblom (Vår tid är nu, 2018 och In i dimman 2018)  

Juryn är fristående och består av Anna Carlson (fd. ordförande för Svenska Teaterförbundet för scen och film), Lisa Rosengren (Film & TV-Producenterna) samt Jan Göransson (Svenska filminstitutet). I juryn finns även alltid två skådespelare som i år är Eva Röse och Bengt Braskered. För att utse de nominerade går juryn igenom samtliga svenska filmer som har haft premiär det senaste året. 

Stockholms internationella filmfestival äger rum den 6-7 november, vinnaren presenteras på prisutdelningen den 15 november.

Mer information om de nominerade hittar du på Stockholms Filmfestivals hemsida.

 

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!