Carl M Sundevall lämnar Stureplansgruppen

12:34 5 Jul 2012

Efter sex år som konceptutvecklare inom Stureplansgruppen och ansvarig utgivare för Stureplan.se lämnar nu Carl M Sundevall krogbranschen för att återvända till journalistiken.

– Min fascination för det skrivna ordet, processen där kring och branschen som omgärdar det, har aldrig falnat, säger Carl som började sin karriär inom gruppen som nattklubbschef för Spy Bar. Han har därefter utvecklat koncepten för bland annat Restaurang Humlegården och Kåken. Utöver detta har Carl engagerat sig i Stureplansgruppens preventiva arbete i alkohol- och drogfrågor. Men på senaste tiden har beslutet att lämna kroglivet sakta växt fram.

– Jag kände mig egentligen klar med själva nattlivet redan innan vi öppnade Kåken, men jag har varit rädd för att titta framåt. I våras började jag rannsaka och jobba med mig själv, och snabbare än jag trodde såg jag stigen framför mig. För mig var det egentligen ingen större överraskning att det inte var krogar som kantade den.

Hur känns det?
– Ovant. Det fanns en tid då jag verkligen identifierade mig med jobbet och rollen, men att gå omkring och förknippa sitt värde som människa med någon sorts idé om personligt varumärke... Det bär inga rosor. Även om det var ett tag sedan jag kände så, är det ändå spännande och lite läskigt att lämna en trygg och inarbetad roll för något helt annat.


Vad ska du göra istället? 
– Jag har lyxen att ha en helt annan karriär att falla tillbaka på, som journalist och redaktör. Under senaste året har jag samlat idéer och erbjudanden på hög, och under hösten kommer jag varva en enkel deltidstjänst som journalist med att rota i den högen. Exakt vad som kommer ut av det återstår att se. Jag har inte bråttom.


Hur kommer du att ägna dig åt det skrivna ordet, skriva en bok?
– Jag hoppas det. Ynnesten att få komponera om så bara femhundra tecken kan ibland röra mig djupt, att kasta sig in bland femhundratusen... Tanken är svindlande. Har tre helt olika idéer i olika utvecklingsstadier, såväl sakprosa som skönlitteratur. En sak är dock säker, de som förväntar sig en uppgörelseroman eller någon smaskig blick inifrån, de blir besvikna.


Så inga fler krogprojekt? 
– Under våren har jag faktiskt suttit med en person utanför krogbranschen och utvecklat en idé som, tyvärr, känns på tok för bra för att inte realisera. Det är mer av en mötesplats än krog, men om jag kommer att göra ut den själv, övervaka ett uppstartningsskede eller släppa vidare hela idén är för tidigt att säga. 

Vad gör du i sommar? 
– Jobbar, simmar och drar till New York för att vara hundvakt.

 

Stad: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Mestiza

På Skanstorget ligger restaurang Mestiza som, med sina sydamerikanska och spanska smaker, är en medelsvenssons våta dröm.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!