Den tredje torsdagen i november varje år firas att årets skörd av det unga Beaujolaisvinet har anlänt. Nu är den här.
Traditionen Beaujolais Nouveau sträcker sig ett halvt sekel tillbaka i tiden, och det blir tredje året i rad som detta uppmärksammas på Brasserie Balzac.
Nu på torsdag den 21 november poppas flaskorna på Odengatan 26.
– Vi har sedan öppningen av Balzac firat Beaujolaispremiären. Detta är en årlig återkommande tradition och syftet med festen är att låta det nyskördade vinet flöda ordentligt, säger Bogdan Monciu på Balzac.
Vinet i sig är alltid producerat av blå gamaydruvor och börjar säljas bara några veckor efter att det skördats, vilket gör det till ett lätt och fruktigt vin. Det får heller inte säljas innan klockan 12:01 det bestämda datumet, något som brukar skapa en hög efterfrågan på den första leveransen.
Här kan du också fira Bojo Nouveau
Dryck
Swedenborgsgatan 1
Ulrika Höijer och gänget från Divine är på plats för dig som vill smaka nyskördat vin precis som det är.
Häktet
Hornsgatan 82
Restaurang Häktet korkar upp tillsammans med Dryckesbutiken, mellan 17-21 håller det på.
The Farm
Frihamnsgatan 26a
Frihamnskrogen slår sig i slang med Wine Trade för en helkväll med Gamay.