All bra hudvård finns att köpa på Apoteket

10:57 30 Jan 2015

Apoteket innan privatiseringen. Typ.

Något som inpräntades i mig från ung ålder var att om jag behövde någonting som verkligen funkade skulle jag gå till Apoteket. För vissa skönhetsprodukter har andra alternativ än Apotekets aldrig ens varit aktuella.

Nu säger jag inte att de alltid hade de mest skonsamma och effektiva produkterna, men visst har det känts så? Därför känns det bisarrt att utbudet idag mer liknar Åhléns, och att jag inte kan skaka av mig en stark känsla av att “nyttiga chips” när som helst ska köpas in.

Jag tänker på alla kids som börjar gå på Apoteket nu. De ser ju allt med helt andra ögon än jag? Själv letar jag upp samma gamla trovärdiga märken som jag alltid har köpt. För dem har ju Apoteket alltid sett ut som nu, och inga märken är mer gamla och trovärdiga än andra, väl? De jämför ACO med Blondinbellas egna märke LCC, som står sida vid sida.

Det blev väldigt uppenbart när just ACO nyligen gick ut med en nylansering av sitt varumärke samt uppdatering av hela sitt produktsortiment. Först blev jag nästan chockad av alla värdeord som kom flygande mot mig (”Fukt! Balans! Spänst!”), men samtidigt förstår jag ju. Vad ska de annars göra? Jag kommer inte alltid att finnas där för att tuta i mina barn och barnbarn att “ACO kan man minsann alltid lita på!”. Det är klart att de måste hotta upp sig för att kunna mäta sig med konkurrensen.

Jag vill inte att detta ska uppfattas som att det var bättre förr. Men det som fanns innan privatiseringen av Apoteket var någon typ av blind tillit, ni vet? Vilket visserligen kanske inte heller är bra alla gånger, men åtminstone för mig har de alltid levt upp till vad som utlovats.

Alltså: här är mina gamla, och nya, favoritprodukter från gamla, och nya, Apoteket.1. Nueva-cerat
Min trotjänare genom livet! Jag skulle inte säga att jag är beroende av cerat, för Nueva är det enda jag använt som inte torkar ut i längden (vilket de gör för att få dig att använda, och i längen köpa, mer). Nueva-cerat ger verkligen bara den perfekta mängden fukt utan att bli fett eller kladdigt, sitter kvar hur länge som helst, och även när det är borta känns läpparna återfuktade. Som när en bra body lotion har gått in i huden ordentligt.2. Eucerin pH5 Shower Oil
Jag har sedan barnsben föredragit att tvätta mig med olja istället för tvål. Kanske för att jag vid tidig ålder förstod att Fukt Är Evigt Ungt Livs Källa? Hur som helst har jag testat många duscholjor, och jag gillar verkligen Eucerins allra bäst. Den känns skonsam, mild och har en behaglig doft. Den är dessutom återfuktande samtidigt som den löddrar så där litegrann så att man känner sig riktigt ren efteråt.3. Apotekets mandelolja

Jag är, som sagt, ett stort fan av oljor och använder dem helst precis överallt! Därför gillar jag verkligen mandelolja då den är väldigt all-round och funkar på kroppen, i ansiktet, i håret – där du känner för det, helt enkelt. Apotekets mandelolja är mild och effektiv, samt superskön att till exempel använda istället för nattcreme under dessa torra och kalla perioder.4. La Roche-Posay Lipikar Lait Body Lotion

En jämförelsevis ny favorit från Apoteket är denna body lotion! Den funkar verkligen året runt, och jag känner mig lika återfuktad i sommarsliskig värme som när benen fnasar ökenlikt under vintern.5. Avène Hydrance Optimale UV Rich

Ytterligare ett franskt spa-märke, likt La Roche-Posay, som många apotek tar in nu för tiden. Något jag är väldigt glad för! Även Avène gillar jag överlag för deras hudvård, och främst används dagkrämen med mycket fukt och SPF 20. De två komponenterna ihop är nämligen Evigt Ungt Livs Källa på riktigt.

Läs genast mer om Kristins, och våra andra skönhetsskribenters, skönhetstankar här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!