En guide till skönhet som killar hatar – så gör du

10:54 4 Sep 2015

Som en hommage till skönhetsbloggaren Annahita Yazdi vill jag belysa hennes favoritämne: skönhet som killar hatar! Mind you, nu generaliserar vi här. Riktigt grovt. Alla män, etc.

Det är ju allmänt känt att killar (som är hetero) gillar gulliga och “naturliga” tjejer. Ibland kanske de gillar när tjejer har piffat sig lite sexigt, men bara i vissa kontexter. Låter ändå rätt enkelt? Nja.

Jag ska ta er igenom en lista av vad jag tror är skönhet som killar hatar, men som du självklart borde omfamna. Till min hjälp har jag tidigare nämnda eminenta expert Annahita, som ger sin input på detta extremt intressanta område. Personligen tror hon att många av oss som gillar det smink som killar hatar gör det för att det sminket är så gjort. Skira läppstift, fräscha parfymer… Det lockar inte tillräckligt för oss hardcore skönhetsjunkies. Mycket innovation och nya uttryck kommer från de områden som tänjer på gränserna – då ofta i många andra former än gulligt och naturligt.

"KONSTIGT LÄPPSTIFT"
Tänk nyanser mot brunt, eller varför inte lila? Rimmar superdåligt med gullig tjej! Utstrålar allt annat än “here to please” och det är något jag vill uppmuntra. En mun med en färg som inte ser kyssvänlig eller aptitlig ut är en tydlig markör för att min mun är till för vad fan jag känner för och inte för att du ska vilja pussa på den. Annahita droppade den underbara liknelsen att killars inställning till mörkt läppstift är sminkvärldens motsvarighet till manskommentaren “le lite”. Exakt så.

"ÖVERDRIVNA ÖGONBRYN"
Precis som Guldlock med sängar och gröt är killar oerhört känsliga vad gäller bryn på tjejer. Blekta bryn, för buskiga bryn eller gud förbjude överplockade bryn – killar föredrar tjejers ögonbryn alldeles lagom! Men när brynen väl är lagom är det inget som killar märker, de ska bara finnas där, helt perfekta. Ytterst sällan märker killar aktivt ett par riktigt lagom bryn, det är först när brynen enligt dem börjar bli för “konstiga” de reagerar. Själva kan de ha strån som sträcker sig från brynet ner till näsan, men det är inte det viktiga här!

GLITTERSKUGGOR
Tunga glitterskuggor tycker killar är “lite mycket”. Framförallt eftersom den typen av glitter har svårt att stanna på plats och brukar glida runt rätt ordentligt så kan killar tycka att det ser slitet och lite smutsigt ut. Annahita säger att många killar verkar ha missat, och för allt i världen inte kan förstå, varför vissa vill ha smink som faktiskt syns. Har jag klistrat fast glitter på hela ögonlocken är det av en anledning, och det är att jag vill att det ska synas för att jag tycker det är snyggt.

CONTOURING
Denna är knepig, för killar gillar ändå resultatet av contouring. Men det är ju jättemycket smink, och verkligen inte naturligt! Och killar gillar inte onaturligt. Så det är lite av ett moment 22 med just denna punkt – de gillar det så länge de inte vet om att det skett. Annahita däremot tror bara att de inte ens vet att det förekommer. Jag skrattar gott och inser att hon såklart har helt rätt.

VÅFFLAT HÅR
Det vi tjejer ser som en kul och mysnostalgisk hårstyling (ovan på internetdrottningen Clara Henry) tycker killar bara ser ut som du fått en elchock. Väldigt onaturlig look, och vid detta laget vet du mycket väl vad killar känner inför sånt.

Seså, återskapa nu hela stilen ovan inför din nästa utekväll. Kanske redan ikväll.

Läs även: Så blir livet lättare som tjej.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!