Rebecca & Fiona – frallornas främsta förespråkare.

Allt du behöver veta om sminkets "svåraste": Lösögonfransar

09:30 28 Sep 2015

En skönhetspryl som verkar vara något av en vattendelare är lösögonfransar. Antingen är du en sån som inte klarar en utekväll utan dem, eller så skulle du aldrig i din vildaste fantasi börja kladda med lim på ögonlocken. 

Min personliga relation till lösögonfransar började tidigt eftersom det var en naturlig del av tävlingsdans, min favoritsysselsättning under barndomen. Min danskarriär blev inte så långvarig, men något som blev det var min kärlek till fransarna. Idag kan jag applicera lösögonfransar vid bordet på restaurang, med bara en liten fickspegel och ett tänt ljus som belysning. Med det vill jag inte bara skryta om min talang, utan även dela med mig av min uppenbara ouppfostran på restaurang, då detta har hänt på riktigt mer än en gång.

Senaste tidens supertrend verkar vara permanenta lösögonfransar. Jag har en hemmasnickrad teori om att många som söker sig dit är obekväma med, eller inte har stenkoll på applicering av, vanliga lösögonfransar. Att det är mycket pill och fix känns som det största hindret, men många vill ju egentligen ha de där bambifransarna, och skaffar dem på ett eller annat sätt.

Annars är det verkligen bara övning som ger färdighet när det gäller lösisar. Se bara till att köpa ett bra lim! De bästa luktar tyvärr äggmök (alltså inte som i “äckligt”, utan de luktar som att någon släppt sig real bad) men det lägger sig direkt när limmet torkat. Efter ett tag, när du lär dig att älska fransarna, blir den doften dessutom betingad med något positivt – en underbar utekväll med tjejerna, kanske en mysig date night, eller din systers magiska bröllop.

En person som delar min kärlek är Gabriella Elio, en tvättäkta lash queen om det någonsin fanns en! Känd för att sminka bland annat Kenza och Rebecca & Fiona, och även grundare till Sweed Lashes. Jag ställde några frågor till henne.

Varför startade du Sweed Lashes?
– Jag har jobbat med smink i fjorton år och tycker ingen sminkning är komplett utan fransar. Men av egen erfarenhet märkte jag efter alla dessa år hur ojämn kvalitét det var på fransar, och hur begränsat utbudet var. Jag började köpa på mig fransar från alla mina resor runt om i världen för att hitta de ultimata, och idén för Sweed växte fram för fem år sedan,. Idag kan vi stolt presentera oss som först i världen med blonda fransar. Jag kände att jag ville ge nåt tillbaka till alla vackra blonda kvinnor i Sverige, och även till de som söker ett väldigt naturligt resultat av lösfransar och som kanske förlorar sina egna i ett sjukdomsförlopp.

Hur ofta använder du lösögonfransar?
– 
Fyra-fem dagar i veckan. De övriga dagarna låter jag huden vila och är helt osminkad. Jag älskar att det går så fort att tvätta ansiktet när man använder lösfransar, då det annars tar evigheter att få bort mascaran.

Har du några tips för applikation? Många verkar tycka att det är den svåraste delen.
– 
Anledningen till att jag använder fransar är att det är så mycket mer effektfullt än vanlig mascara, och du sparar dessutom tid både vid applicering och när du tar av dem. Tricket är att välja ut ett par fransar som passar dina ögon. Har du stora ögon behöver du en större frans, har du mindre ögon behöver du en mindre frans. Testa alltid innan du limmar på för att se om fransarna passar din ögonstorlek på bredden. Är de för långa för ditt öga kan du klippa av en eller två tussar från yttre vrån. Därefter limmar du på kanten av fransen, ser till så att den är noggrant täckt, och väntar i trettio sekunder så att limmet hinner bli lite klibbigt. Därefter fäster du dem från yttre vrån intill dina egna fransar.

Alla fantastiska minnen kan börja med lite äggmök, massa pill och lim, och en ursnygg fransrad som sitter som en smäck hela natten. Är du inte frälst redan så testa!

Läs även: Sju tips för dig som älskar smink men saknar pengar.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar