En fullständig guide till highlighters

12:11 26 Jun 2015
Vill du ha pregnancy glow utan bulle i ugnen? Kristin Zetterlund guidar till highlightern, skönhetsprodukten som kan åstadkomma just det.

Nu när solen (någon gång snart?) börjar kika fram är en av mina absolut viktigaste makeupprodukter highlighter! Den funkar även i artificiellt ljus, lampor ni vet, och självklart året om men extra bra om somrarna. Det finns få produkter som kan trolla mer med ditt ansikte än just denna, som lyfter fram det du vill framhäva - och kanske inte så mycket mer egentligen, men det är ju alltid trevligt att kunna göra. 
 
Det du vill med en perfekt highlighter är att framkalla följande reaktion kring dig: “vad använder hen för produkter egentligen?!” för du ser bara så galet fräsch ut, men det går inte riktigt att placera. Den perfekta highlightern är inte för glittrig, fångar ljuset precis på rätt ställen i ansiktet och ger intryck av ett pregnancy glow (och du slipper foglossningarna!). Tricket är att applicera highlightern där du vill att ljuset ska falla i ansiktet, de givna områdena är precis över kindbenen upp i tinningen, precis under ögonbrynet och på amorbågen. På kindbenet skapar det en illusion av bredd på kindbenen när ljuset reflekterar där, under brynet skapar det en lyftande effekt som jag aldrig vill vara utan och på amorbågen ger det en härligt plutande effekt på överläppen. Den sistnämnda händer att jag överdoserar och kan likna en War Boy i Mad Max: Fury Road när de kromar munnen, så tips är att go easy på just den. Men annars gillar jag även att applicera en liten rand längs näsbenet, en dutt på hakan och precis ovanför käkbenet på sidorna! Ni hör ju, det går att highlighta i princip halva ansiktet och varför inte egentligen? När du vill ha den effekten det ger är det supersnyggt.
 
Jag vill självklart guida er i highlighterdjungeln, så här kommer tips på några riktigt bra produkter!
 


1. Benefit High Beam Luminescent Complexion Enhancer
Denna produkt är i flytande form och kommer med en pensel, lite som ett nagellack! Kanske inte är någon för den osäkra att börja med som första grej då den går in rätt väl i huden och inte är lika “smetbar” som sticks ofta är, men den sitter hur bra som helst istället! Nyansen på just High Beam är perfekt om du är en blekfis som jag då den är ljust pärlemorrosa med ett supersnyggt skimmer. Benefit har även en guldig nyans av produkten, Sun Beam, som är hur snygg som helst om du har en mörkare hudton, men som jag själv även gillar att använda till exempel nu under sommartid. Båda produkterna funkar för de flesta hudtoner egentligen, det handlar bara om hur stor kontrast du vill skapa med din highlighting! Den ljusrosa syns ju till exempel betydligt starkare ju mer färg du har/fått.2. & Other Stories Total Tint Stick
Ett klassiskt, prisvärt och praktiskt stick! Finns i många nyanser så du kan verkligen hitta din favorit och förpackningen är rätt liten och behändig till skillnad från många andra sticks där ute tycker jag. Fördelen med sticks är att de är enkla att jobba med då de är krämiga i konsistensen och lättare att applicera och kleta runt, samt att de kan användas som lite multiprodukter då du kan smeta lite på ögonlocken eller varför inte dra lätt över läpparna! Tycker & Other Stories skönhetsprodukter överlag håller en hög nivå och dessa sticks är inget undantag, lagom skimmer och superskön konsistens.


3. NARS Illuminator
NARS klassiska highlightingprodukt finns även den i flera olika nyanser och är väldigt mångsidig. Kommer i flytande form och kan lika lätt användas själv enbart i highlightingsyfte lika gärna som du kan blanda en liten droppe i din dagcrème eller foundation för att ge ett riktigt friskt och piggt intryck! Dock ska du nog testa dig fram vad som känns bra vad gäller mängd Illuminator om du vill blanda ut den i hela ansiktet, så att du inte känner dig glittrig i hela ansiktet bara… Om det inte var looken du var ute efter, det vill säga! I så fall kör hårt. 

 
4. Laura Mercier Shimmer Bloc
Denna produkt är i puderform vilket har sina för och nackdelar. Är du ute efter bara en lätt highlightingeffekt är denna enkelt att svepa över de önskade områdena lite lätt utan att oroa sig för kladd eller tydliga ränder. Men om du vill ha större kontraster i din highlighting är denna lite svårare att köra “lager på lager” än sina flytande systrar till exempel! Men med de fyra olika färgerna i paletten kan du blanda runt allihopa eller välja att använda bara en i taget, så du får nästan som fyra highlighters i en!

Läs också: Den ultimata guiden till nude-sminkning.

Stad: 
Kategori: