Levantine

Redaktion 15:13 7 Feb 2014

levantine_gbg.jpg

I Skojarbackens gamla lokaler har Levantine öppnats av gruppen bakom Yaki-Da som begraver sina klor allt djupare i Göteborgs nöjesliv. Det första som slår oss är en lättnad över att skräpet som fanns på väggarna och golvet är borta. (Undrar om någon anställd fick ta hem den där uppstoppade älgen?)

Lokalerna är fint renoverade, det är öppet och ljust utan att kännas tomt trots att det är en sen onsdag.

Till förrätt tar vi in den lilla råbiffen, den sätter brand i smaklökarna. Vårt sällskap som tidigare känt skepsis mot rått kött, kan inte hålla sina prinskorvsfingrar i styr. Hon säger att det är den godaste någonsin, men jag menar att det finns bättre.

Till huvudrätt serveras ett vansinnigt gott brässerat högrev – en av de billigare rätterna på menyn. Dock är såsen för kraftig. Sällskapet tar dagens, som är rådjursfilé, köttet är riktigt bra. Men tillbehöret parmesan- och potatismuffin är roligare i teorin än i munnen. 

Efterrätten är fantastisk fin och god. Det är som att få in exakt en sådan hamburgare man ser på McDonalds-skyltarna, men som aldrig finns i verkligheten. Så vacker är Levantines creme brulée med jordgubbssorbet. Trots att det är för mycket av allting. 

Vi delar alltså på en förrätt, varsin huvudrätt och en efterrätt och är mycket nöjda till ett hyfsat pris av 550 spänn. 

 

Öppet: mån–sön 17–sent.

 

 

 

Adress: 
Aschebergsgatan 22
Telefon: 
tel 031-20 15 95
Hemsida: 
Stad: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2014.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler recensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.