I Skojarbackens gamla lokaler har Levantine öppnats av gruppen bakom Yaki-Da som begraver sina klor allt djupare i Göteborgs nöjesliv. Det första som slår oss är en lättnad över att skräpet som fanns på väggarna och golvet är borta. (Undrar om någon anställd fick ta hem den där uppstoppade älgen?)
Lokalerna är fint renoverade, det är öppet och ljust utan att kännas tomt trots att det är en sen onsdag.
Till förrätt tar vi in den lilla råbiffen, den sätter brand i smaklökarna. Vårt sällskap som tidigare känt skepsis mot rått kött, kan inte hålla sina prinskorvsfingrar i styr. Hon säger att det är den godaste någonsin, men jag menar att det finns bättre.
Till huvudrätt serveras ett vansinnigt gott brässerat högrev – en av de billigare rätterna på menyn. Dock är såsen för kraftig. Sällskapet tar dagens, som är rådjursfilé, köttet är riktigt bra. Men tillbehöret parmesan- och potatismuffin är roligare i teorin än i munnen.
Efterrätten är fantastisk fin och god. Det är som att få in exakt en sådan hamburgare man ser på McDonalds-skyltarna, men som aldrig finns i verkligheten. Så vacker är Levantines creme brulée med jordgubbssorbet. Trots att det är för mycket av allting.
Vi delar alltså på en förrätt, varsin huvudrätt och en efterrätt och är mycket nöjda till ett hyfsat pris av 550 spänn.
Öppet: mån–sön 17–sent.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2014.